Влада

Влада затвердила перелік пільговиків, які зможуть безкоштовно користуватися житомирським комунальним МРТ

18 July 2016, 12:15

Десять пільгових категорій населення отримали право безкоштовного користування МРТ.

Відповідне розпорядження губернатор Сергій Машковський та голова облради Анжеліка Лабунська підписали 18 липня.

«Затвердити перелік пільгових категорій населення щодо права пільгового користування МРТ, у тому числі їх забезпечення розхідними матеріалами для проведення магнітно-резонансної томографії (додається). Управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації у місячний термін розробити Положення про використання розхідних матеріалів для проведення МРТ пільговим категоріям населення. Контроль за виконанням розпорядження залишаємо за собою», - йдеться у документі, опублікованому на сайті обласної ради.

Відповідно до розпорядження, на безкоштовне забезпечення розхідними матеріалами для проведення магнітно-резонансної томографії мають право:

важкі реанімаційні та ургентні хворі;

військовослужбовці, працівники Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших силових структур області, що брали участь в антитерористичній операції, члени сімей загиблих;

ветерани ВВВ, діти війни;

діти-інваліди усіх груп;

інваліди І, ІІ груп;

діти з онкологічним захворюваннями;

особи, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС (категорії 1, 2);

малозабезпечені пенсіонери;

внутрішньо переміщені особи;

малозабезпечені верстви населення.

Нагадаємо, менш ніж за місяць безкоштовне обстеження на комунальному МРТ в обласній лікарні пройшли вже більше 150 людей, черга вже розписана до кінця серпня.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня в Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відбулося офіційне відкриття роботи магнітно-резонансного томографа, купленого за кошти обласного бюджету. Під час відкриття голова облради Анжеліка Лабунська говорила, що вже підписала спільно з губернатором розпорядження про перелік пільгових категорій, щодо права пільгового користування МРТ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі