Місто

Житомирські водії скаржаться на знятий шматками асфальт по вул. Вільський Шлях, в УАШ кажуть – почали ремонт

26 July 2016, 13:24

У Житомирі на вулиці Вільський Шлях (до перейменування – Максютова) уже кілька днів незручно їхати через знятий клаптями асфальт.

Про це Житомир.info 25 липня розповів водій Олег.

«Їхати нормально неможливо, їдеш «зигзагами», обминаєш куски, де зняли асфальт. Або влітаєш у цю міні-яму, або чекаєш вільної зворотної смуги. З вихідних так. Ремонту ніякого нема, а їздити незручно», - розповів читач.

Начальник комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради Володимир Гаврилюк у коментарі Житомир.info розповів,  що 26 липня уже розпочатий поточний ремонт асфальтобетонного покриття на вул. Вільський Шлях.

«На колишній вулиці Максютова знятий верхній шар, бо там проводиться поточний ремонт дорожнього покриття. Ми фрезерували місця, де будемо класти асфальт, і з сьогоднішнього дня (26 липня) розпочаті роботи. Вже кладуть асфальт, починаючи від проспекту Миру. Ремонт планується завершити до кінця тижня. Тому що довжина дороги 4 км, а спецтехніка пройде туди і назад, щоб не йти проти руху. Спочатку по правій смузі, потім – по лівій», - розповів начальник КП.

Володимир Гаврилюк також повідомив, що наразі управління автошляхів проводить поточний ремонт дороги по вулиці Перемоги. Далі дорожники рухатимуться по вулицях: просп. Миру, вул. 1 Травня, просп. Незалежності (колишня Ватутіна) і Київське шосе.

«Потім піде робота по вулицях Шелушкова (зараз Князів Острозьких), Мануїльського (Івана Мазепи), Східній, Бориса Тена, Корольова, Вітрука, Вокзальній, Ціолковського, Космонавтів і Селецькій. Це там, де ми працюємо. Зараз у Житомирі по ремонту вулиць  працюють десь 5 підрядників – фірми з Києва, Бердичева, Кіровограду», - розповів керівник.

Зі слів Володимира Гаврилюка, замовником поточного ремонту житомирських вулиць, який проводить УАШ, є управління комунального господарства міської ради, а кошти виділені з міського бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, на думку мера Житомира Сергія Сухомлина, послугу з поточного та капітального ремонту міських доріг доцільно віддати в ринок приватним компаніям, щоб через відкритий конкурс отримати найкращу цінову пропозицію. Зі слів Сухомлина, штат КП «УАШ»становить  100 чоловік, і кошти у розмірі 14,5 млн грн, які виділяються на утримання доріг на рік, йдуть на виплату заробітної плати, податки та утримання підприємства, а грошей на виконання основної функції - прибирання та утримання доріг - не залишається. У квітні 2016 року влада Житомира визначилася з переліком об’єктів капітального ремонту покриття вулиць та провулків м. Житомира на 2016 рік. У січні 2016 року Житомирське УАШ програло облавтодору тендери на 150 млн грн з утримання доріг області.

Вул. Вільський Шлях 25 липня. Фото читача

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі