Суспільство

У Житомирі відбудеться перший кулінарний чемпіонат «BattleChefs 1.0»

9 September 2016, 14:54

У Житомирі протягом 16-17 вересня відбудеться перший обласний чемпіонат із кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 1.0» на кубок голови Житомирської обласної державної адміністрації та кубок голови Житомирської міської ради. Участь у якому братимуть професійні кухарі, офіціанти, а також учні та випускники спеціалізованих навчальних закладів із Житомирської, Львівської та Черкаської областей.

Про це 9 вересня у коментарі Житомир.info розповів заступник голови Житомирського міського осередку Асоціації кулінарів України, керівник творчого об`єднання «Шеф-груп» міста Житомир, організатор проекту «Battle Chefs 1.0» Віктор Фіалковський.

«Це чемпіонат кухарів і виставка обладнання, що відбуватимуться у центрі оптової торгівлі «МЕТРО». До участі ми запрошували кухарів-професіоналів з усієї області та юніорів, які навчаються ще в технікумах і училищах. Так, загалом із Житомирської області участь у чемпіонаті вже підтвердили більше 20 осіб, є чимало заявок і від жителів міста Житомира. Крім того, до нас планують приєднатися учасники зі Львова та Черкас. Їх має бути багато, бо у нас загалом 20 номінацій. Це кухарі та офіціанти, плюс «арт-клас», де в виставковому варіанті будуть представлені скульптури із шоколаду, торти, короваї… Родзинкою заходу стане те, що всі учасники готуватимуть безпосередньо на території кулінарного змагання. Головою журі буде президент Асоціації кулінарів України Михайло Пересічний. Серед членів журі – представники осередків Асоціації кулінарів України із Києва, Луцька, Черкас, Харкова та директор державного підприємства «Гарант-сервіс» Оксана Гайдаєнко», – повідомив він.

Під час кулінарного чемпіонату відбуватиметься також багато різних майстер-класів від провідних шеф-кухарів України, зокрема – від фіналіста телепроекту «Майстер Шеф» Ігоря Місевича.

«Будуть майстер-класи, де підготовлюватимуть дітей воїнів АТО. Вік дітей від семи до тринадцяти років. Також проведено спільний майстер-клас разом із італійцем Паоло Брешіа. А найцікавішими будуть майстер-класи з 3D-оформлення кави», – уточнив Фіалковський.

Загалом, за його слова, мета проведення чемпіонату «BattleChefs 1.0» полягає в поліпшенні кулінарного рівня міста Житомира, щоб у майбутньому тут можна було проводити різні гастрономічні заходи на рівні з Києвом.

Із правилами та умовами участі в чемпіонаті «Battle Chefs 1.0» можна ознайомитися тут.

Як повідомляв Житомир.info, 35-річний каменяр із Коростишева Олег Ковальчук став учасником кулінарного телешоу «МастерШеф».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі