Місто

На Театральній у Житомирі комунальники почали висаджувати туї

21 October 2016, 14:09

21 жовтня на вулиці театральній у центрі Житомира робітники КП «Зеленбуд» почали висаджувати туї, які, за задумом міської влади, повинні замінити залізні паркани між відреставрованими тротуарами та проїжджою частиною.

Перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький розповів журналістам Житомир.info, що загалом комунальники висадять близько трьохсот дерев. Він також підтвердив, що міська влада збирається зробити зелені огорожі і на вулиці Київській. Щоправда, з видом рослин, які будуть висаджені на центральній вулиці міста ще не визначились.

«Туї – це альтернатива залізним парканам. Це більш сучасний і привабливий європейський варіант. Близько трьохсот туй планується висадити по вулиці Театральній, орієнтовна ціна до 400 грн за одну штуку. Також передбачаються, так би мовити, «зелені паркани» і по вулиці Київській. Не факт, що це будуть туї, можливо, це будуть якісь інші рослини. Зараз розглядаються і інші варіанти. Ми хочемо відійти від залізних парканів, щоб це була зелена огорожа. Вона виконує всі ті ж функції, які виконують залізні паркани, але, до того ж, має гарний естетичний вигляд. Я переконаний, що це буде більш привабливо і людям це більш сподобається», – сказав Ясюнецький.

Нагадаємо, 7 жовтня у коментарі Житомир.info Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що туї замовили в одному з розплідників у Київській області і ціна за одну рослина становила близько 270 грн.

Зрештою, туї закупили по 400 грн за одне деревце. Директор комунального спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства «Зеленбуд» Олександр Шевчук 21 жовтня у коментарі Житомир.info пояснив, чому відрізняється ціна.

«Ці туї закуповувала фірма-підрядник у розпліднику в Київській області. Ціна відрізняється тому, що туї, які пропонували спочатку, не мають потрібного естетичного вигляду. Ми роздивилися фотографії і вирішили обрати інші – саме ті, які сьогодні (21 жовтня, – ред.) біля тротуару по Театральній висаджують наші працівники», – уточнив Шевчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі