Місто

До 16 жовтня у Житомирі обіцяють покласти плитку на всіх «розритих» тротуарах

7 October 2016, 14:31

До кінця наступного тижня у Житомирі планують покласти плитку на тротуарах усіх центральних вулиць міста, де наразі тривають роботи з їх реконструкції.

Про це у коментарі Житомир.info розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Сьогодні (7 жовтня, – ред.), як і щотижня, ми провели робочу нараду з підрядниками, під час якої нам пообіцяли, що до кінця наступного тижня буде покладена плитка у тих місцях, де розриті вулиці. І лише після цього здійснюватиметься підготовка наступних вулиць під укладання тротуарної плитки», – сказав він.

При цьому Сухомлин підтвердив, що першу частину відремонтованої вулиці Михайлівської для пішоходів планують відкрити 15-17 жовтня.

«На першій частині Михайлівської до середини жовтня має бути викладена плитка, після чого ми її відкриваємо для пішоходів. І, відповідно, закриваємо другу частину вулиці. За темпами робітники встигають, аби 15-17 жовтня відкрити першу частину вулиці», – зазначив він.

Крім того, мер розповів, що між проїжджою частиною і відремонтованими тротуарами на вулицях Житомира більше не встановлюватимуть парканчиків. Тепер там буде жива огорожа з декоративних туй. Першою такого озеленення зазнає вулиця Театральна.

«На тих вулицях, де триває реконструкція, між проїжджою частиною і тротуаром дерева огороджені так званими «поребриками» і сформовані спеціальні місця під зелені насадження. Це зроблено для того, щоб не встановлювати обабіч доріг парканчики і дати в місто більше зелені, прикрасивши його. Наприклад, по вулиці Театральній наступного тижня ми плануємо привезти і почати висадку близько 90 кулястих туй, які й формуватимуть ту живу огорожу. Починатимемо з вулиці Театральної. Подивимося, як це буде виглядати і підемо далі. Рослини замовили в одному з розплідників у Київській області. Наскільки мені відомо, вони запропонували найвигіднішу ціну – близько 270 грн за штуку», – уточнив Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, під час реконструкції тротуару по вулиці Великій Бердичівській виявили підземелля.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі