Влада

В Житомирській ОДА розповіли про об’єднану громаду, бюджет якої зріс більш як у 5 разів

25 October 2016, 12:36

Бюджет Іршанської об’єднаної територіальної громади Житомирської області значно зріс після запровадження реформи децентралізації.

Про це 25 жовтня повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Громада об’єднує 5 населених пунктів: смт Іршанськ, села Губенкове, Гута-Добринь, Добринь, Ємилівка, а населення складає 7482 жителя. Якщо бюджети громад області у середньому зросли у 2-3 рази, то бюджет Іршанської ОТГ збільшився у понад 5,5 раз порівняно з минулим роком. Це пояснюється тим, що на території громади знаходяться потужні підприємства, які раніше сплачували податки до державного бюджету. Відтепер ці кошти надходять у місцевий бюджет. Проте, з розрахунку на розмір території та кількість жителів є надлишок цих надходжень, тому частину коштів громада все ж віддає у державний бюджет», - інформує прес-служба.

На сьогодні у Іршанській ОТГ реалізується 2 проекти – термосанація і капітальний ремонт амбулаторії і утеплення приміщення початкової школи. За словами голови громади Анатолія Рака, ці об’єкти планують завершити у листопаді.

«3 млн 600 тис. грн – сума, яку виділив Державний фонд регіонального розвитку на ремонт утеплення і ремонт амбулаторії. Початкову школу реконструюють за кошти із субвенції на розвиток інфраструктури – 1,5 млн грн. Втілення цих проектів дасть можливість у подальшому економити кошти на оплаті за енергоносії», - інформує ОДА і зазначає, що т.в.о. голови облдержадміністрації Ігор Гундич не задоволений темпами робіт.

 «Для того, щоб люди повірили у реформу, побачили реальні зміни, необхідно наполегливо працювати. Більшість громад сьогодні показують гідний приклад для наслідування. У Іршанській ОТГ не такий великий об’єм робіт, щоб так затягувати реалізацію цих об’єктів. Минув майже рік після об’єднання – і жителі громади чекають на результати. Включайтеся!», – сказав Ігор Гундич.

За його словами, відтепер кожна громада, яка об’єдналася, є господарем на своїй території. І тільки від людей та керівника-господаря залежить її розвиток і благополуччя.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році Народицька об’єднана територіальна громада отримала на свій розвиток більше 21 млн грн, а найменша, Високівська ОТГ, змогла утеплити соцоб’єкти та відремонтувати дороги.

Фото ЖОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі