Місто

«Бабусин батальйон» із Житомира шиє для військових рукавиці зі старих джинсів

18 November 2016, 17:24

Зо два десятки жінок впродовж двох років шиють білизну, рукавиці та шкарпетки – усе це для бійців на передовій. Раніше вони разом відвідували і доглядали інших людей похилого віку, та коли розпочались бойові дії на сході України, вирішили, що і самі можуть допомагати. Відтоді їх жартома називають «бабусин батальйон». Кожен тут знає своє завдання. Якщо хтось в’яже шкарпетки, то інші за швейними машинками шиють подушки, білизну та рукавиці для українських військовослужбовців.

«Зараз будуть рукавиці. Вишиваємо їх, можна пришити якийсь цікавенький малюночок, щоб хлопцям було цікавіше. Вони і посміються, і порадуються, що це не просто чорні рукавиці, а тут дизайнерські. Ми в кожну річ, яку ми шиємо, ми вкладаємо душу, тепло нашої душі. Ми хочемо, щоб скоріше це закінчилось. Повірте», - каже волонтер Юлія Косінська.

Робити рукавиці саме зі старих джинсів волонтери вирішили після того, як до них у гості приходив пацієнт військового госпіталю.

«Шиємо рукавички зі старих джинсів. Ми ще співпрацюємо з дітками з молодіжної недільної школи. Вони їх розмальовують отакими різними візерунками, сонечками, щоб хлопці морально відпочивали», - розповідає керівник благодійної організації «Турбота про літніх» у м. Житомирі Таїсія Войцеховська.

З однієї пари джинсів може вийти дві, три, а іноді чотири пари рукавиць. А енергійності волонтерок можуть позаздрити навіть досвідчені майстри.

«Ось ви нам принесли джинси. Поки ми з вами розмовляли, вийшли отакі спецовочні рукавиці», - каже Таїсія Войцеховська.

Бабусі-волонтери закликають небайдужих житомирян приносити до центру на вулиці 1-го Травня, 31 (зараз Святослава Ріхтера) тканину, нитки та старі джинси. Усе це вони обіцяють використати для пошиву речей українським військовослужбовцям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі