Влада

Депутатська комісія перевірить роботу головного архітектора Житомира

30 November 2016, 14:20

Із плакатами «Руки геть від нерухомого майна» житомирські підприємці вимагають від депутатів міської ради створити комісію та перевірити роботу головного архітектора міста.

«Я підприємець і мене бентежать деякі питання, які виникають у роботі з архітектурою для бізнесменів. Дозвіл в архітектурі не дають, багато кому не дають. Пишуть необґрунтовані причини, розумієте. Тому я сьогодні прийшов зі своїми друзями підприємцями їх підтримати і себе, щоб звільнити житомирський народ, місто від корупціонерів. Ось так», – говорить приватний підприємець Іван Мамчур.

«Надання завідома недостовірної інформації, ігнорування відповіді на публічну інформацію, неодноразові втрати документів, які знаходяться в архіві управління. Конкретно по мені. Я зараз доводжу у судах свою правоту. Правоту, що в мене є ці документи, тому що пані Черкасова їх втратила. А чому у 2014 році, коли вона прийняла цю посаду, чому вона не провела інвентаризацію, чому вона не забила у дзвін, що документів немає? У зв’язку з цим, для недопущення подальших зловживань, порушень законодавства та неправомірних використань владних повноважень, вимагаємо: створити депутатську комісію з розслідування зловживань головного архітектора міста Черкасової», – зазначає підприємець і колишній депутат міськради Олег Малиновський.

Сама ж Євгенія Черкасова каже: не проти перевірок, адже не має чого приховувати.

«Якщо є бажання перевірити конкретно мою діяльність, не бачу у цьому нічого поганого. Депутатська комісія та всі інші можуть перевірити чим ми займаємось, яким чином я надаю висновки, надаю інформацію з якою до мене звертаються. Якщо там дозволено будувати, якщо це можливо, то ми надаємо інформацію, що це можливо. Якщо у нас є червоні лінії, то відповідно ми не можемо надати дозволи на будівництво у межах червоних ліній», – розповідає заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради Євгенія Черкасова.

Близько 20 хвилин депутати міської ради сперечалися, хто ж увійде до складу комісії і врешті дійшли згоди.

«Моя пропозиція наступна: створити групу у складі виключно депутатів, встановити чіткі строки роботи цієї групи, встановити чітку дату звітування цієї комісії і ця комісія працюючи може до своєї роботи залучати всіх бажаючих», – запропонував депутат Житомирської міської ради Володимир Карпенко.

«Термін роботи комісії 2 місяці, складається вона виключно з депутатів, які можуть залучати до роботи комісії інші громадські об’єднання і проміжний звіт на наступній сесії. Голосуємо», – підсумував Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«За» створення депутатської комісії з перевірки роботи головного архітектора Житомира проголосував 31 депутат.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі