Місто

У Житомирі кількасот людей вийшли на марш Гідності

1 December 2016, 18:51

Третю річницю зіткнень на Майдані 1 грудня відзначили у Житомирі.

Кількасот людей зібралися на Соборному майдані і, вигукуючи патріотичні гасла, рушили колоною по вулиці Великій Бердичівській.

За словами учасників акції, таким чином вони вирішили вшанувати пам’ять загиблих майданівців та військовослужбовців,а  також показати єдність націоналістичних організацій.

«Сьогодні відбувається Марш Гідності, приурочений третій річниці перших зіткнень на Майдані, коли вперше у новітній історії українська нація почала творити спротив режиму внутрішньої окупації. Також це приурочується всім добровольцям, які вирушили з Майдану на фронт, і всім тим, хто захищає Україну сьогодні. Також ми хочемо показати, що патріотичні, націоналістичні і молодіжні сили на цей день є єдині у своєму баченні майбутнього України», - розповів учасник ходи Андрій Сєльцов.

«Ми хочемо показати, що молодь не є байдужою, і ми пам'ятаємо те, що відбувалося на Майдані. Найголовніше - це не забувати, за що ми стояли і за що будемо стояти до кінця», - сказав учасник акції Костянтин Бордовський.

У супроводі поліції хода пройшла до пам’ятної дошки Небесній Сотні, де запалили свічки і вшанували загиблих, завершили марш біля пам’ятника Шевченку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі