Політика

Бердичівлянин поскаржився в прокуратуру на недекомунізоване погруддя Котовського

5 December 2016, 14:45

Свободівець з Бердичева Олексій Тростянський звернувся до начальника Бердичівської міжрайонної прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності порушників виконання закону про декомунізацію.

Про це йдеться у листі, який отримав Житомир.info.

«Всупереч вимоги Закону, в селі Терехове Бердичівського району досі не демонтований пам’ятник (погруддя) кату українського народу Котовському Г.І. Згідно інформації Українського інституту національної пам’яті, Котовський Г.І. підпадає під дію Закону про декомунізацію, який вже мав бути виконаний. Також дане погруддя входить до Переліку пам’ятників, пам’ятних знаків, анотаційних дощок, які необхідно демонтувати, затверджений розпорядженням голови ОДА № 140 від 20.05.2016, яке також не виконується», - йдеться у листі Тростянського на адресу начальника міжрайонної прокуратури.

Олексій Тростянський проживає в Бердичеві, є членом ВО «Свобода», під час місцевих виборів 2015 року балотувався від цієї політсили до Бердичівської міської ради.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження голови ОДА Сергія Машковського у Бердичівському районі мали демонтувати два об’єкти: пам’ятник О.М. Сабурову (погруддя) в селі Половецьке та пам’ятник Г. Котовському (погруддя) в центрі села Терехове. Управління культури облдержадміністрації повинно було до 1 вересня 2016 року подати ОДА узагальнену інформацію про виконання розпорядження.

Як повідомляв Житомир.info, рішенням сесії від 24 листопада Коростенська міська рада перейменувала провулки, які на виконання закону про «декомунізацію» отримали імена митрополитів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі