Влада

У Коростені колишній провулок Сакко і Ванцетті півроку носив ім’я митрополита, а тепер став вулицею Кирила і Мефодія

25 November 2016, 11:44

Коростенська міська рада перейменувала провулки, які на виконання закону про «декомунізацію» отримали імена митрополитів.

Про це повідомляє сайт Коростенської міської ради в інформації про засідання 10 сесії міськради, яке відбулося 24 листопада.

«Були розглянуті питання про перейменування вулиць та провулків міста, в результаті чого прийняті рішення перейменувати провулок Митрополита  Василя Липківського на вулицю  Кирила і Мефодія, провулок Митрополита Андрея Шептицького на  провулок Ковельський, провулок Митрополита  Іоана Боднарчука на вулицю Благовіщення», - інформує міська рада.

Нагадаємо, влада Коростеня в червні цього року звернулася до суду щодо скасування розпорядження голови Житомирської ОДА про перейменування вулиць та провулків міста на виконання закону про «декомунізацію». 15 вересня Житомирський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову виконавчого комітету Коростенської міської ради до Житомирської облдержадміністрації про визнання протиправним і скасування розпорядження №140 від 20.05.2016 року «Про перейменування топонімічних об’єктів та демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків у Житомирській області». 

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2016 року голова ОДА Сергій Машковський підписав розпорядження про перейменування 796 вулиць у 223 населених пунктах Житомирської області, зокрема, у Коростені отримали нові назви майже 70 вулиць та провулків, три провулки були названі на честь митрополитів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі