Місто

Батьки вихованців Житомирської спецшколи-інтернату звернулися до губернатора через можливе закриття закладу

13 December 2016, 16:57

Житомирську спецшколу-інтернат №1, де навчаються діти з вадами зору, можуть закрити.

Про це йдеться у листі батьківського комітету вихованців закладу на ім’я голови Житомирської облдержадміністрації Ігоря Гундича, який є у розпорядженні Житомир.info.

Повна назва закладу - комунальний навчальний заклад "Житомирська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів №1" Житомирської обласної ради, він знаходить за адресою вул. Леха Качинського, 17 у Житомирі.

У листі на ім’я губернатора йдеться:

«Батьки учнів КНЗ «Житомирська спецшкола-інтернат №1» звертаються до Вас з проханням допомогти зберегти навчальний заклад для дітей з особливими потребами (вадами зору). 7.12. 2016 р., на прийомі у Калініна В.О. (начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА - ред.), з його слів нам стало відомо, що піднімається питання, у зв’язку з недостатністю фінансування, закриття вищезгаданої школи.

 Житомир та Житомирська область, згідно статистики, стоять на одному з перших місць України по захворюваності та інвалідності людей з вадами зору.

Ми, батьки дітей, які навчаються у  КНЗ « Житомирська спецшкола-інтернат №1», категорично проти закриття цього закладу – єдиного в області, де створено всі необхідні умови для навчання дітей з особливими потребами, а головне – збереження здоров’я наших дітей.   

У навчальному закладі функціонують лінгафонний та тифлокабінет, офтальмологічний кабінет, комп’ютерний клас та ЛФК. Протягом навчального року діти знаходяться під постійним наглядом лікаря – офтальмолога та дитячого педіатра, проходять у школі профілактичне офтальмологічне лікування».

У листі також йдеться, що «з такими діагнозами у звичайній школі вони не зможуть отримати освіту належного рівня. Інклюзія для наших дітей із важкими офтальмологічними діагнозами не допоможе: у загальноосвітніх школах немає  належного обладнання  для дітей з особливими потребами (освітлення, лупи, лінзи)».

Заступник начальника управління освіти і науки Житомирської ОДА Ольга Липовецька у коментарі Житомир.info повідомила, що про закриття спецшколи №1 поки не йдеться.

«Таке звернення сьогодні (13 грудня) надійшло від цього закладу і на наше управління, інформацію просять надати на ім’я голови профспілки. Хочу сказати, що в умовах обмеження фінансових ресурсів питання реформування інтернатних закладів дійсно стоїть, але ще немає жодних підстав говорити про те, що саме цей заклад будуть закривати. Просто всі хвилюються і вирішили заздалегідь підняти це питання. Буде засідання комісії з гуманітарних питань за участю начальника управління освіти і науки Вадима Олександровича Калініна, де це питання будуть дуже уважно розглядати», - розповіла Ольга Липовецька.

Як повідомляв Житомир.info, 2 вересня 2016 року жителі села Товща Романівського району Житомирської області протестували проти реорганізації школи, перекривали дорогу, а потім навіть приїхали на мітинг до Житомирської облдержадміністрації. 5 жовтня цього ж року старшокласники Товщанської школи поїхали на навчання до сусідньої Биківської школи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі