Суспільство

Батьки учнів реорганізованої школи Романівського району визначилися, де навчатимуться їхні діти

6 October 2016, 11:16

5 жовтня старшокласники Товщанської школи Романівського району Житомирської області, яку реорганізували навесні цього року, поїхали на навчання до Биківської ЗОШ (сусіднє село - ред.).

Про це 5 жовтня з посиланням на відділ освіти Романівської райдержадміністрації написав сайт Твій Романів.

«15 діток разом з батьками поїхали сьогодні на екскурсію до Биківської школи. Вони написали відповідні заяви про те, щоб їхні діти навчалися саме у цьому закладі», - повідомили сайту у відділі освіти.

Видання також пише, що спеціально для нових учнів у шкільну програму введуть години німецької мови, яку раніше не вивчали у Биківській ЗОШ, але вивчали товщанські школярі.

Відомо, що село Товща відноситься до Биківської сільської ради, а Товщанська ЗОШ І ступеню є філією опорної школи – Романівської гімназії. 

У коментарі Житомир.info начальник управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації Вадим Калінін запевнив, що проблема дійсно знята.

«Батьки учнів написали заяви на їх переведення до Биківської школи, школярі забезпечені підвозом», - сказав він.

Як повідомляв Житомир.info, 2 вересня жителі села Товща в Житомирській області протестували проти реорганізації школи і перекривали дорогу. 7 вересня селяни знову перекрили дорогу в сусідньому селі. 8 вересня невдоволені реорганізацією місцеві жителі приїхали на мітинг до Житомирської облдержадміністрації і мають намір звертатися до президента. 9 вересня облдержадміністрація повідомила, що робоча група не виявила порушень в процесі реорганізації школи в Романівському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі