Політика

Двоє мажоритарників з Житомирщини потрапили в десятку найбільш ефективних нардепів

16 December 2016, 10:58

Володимир Арешонков та Борислав Розенблат (обидва - фракція Блок Петра Порошенка) потрапили у десятку найбільш ефективних нардепів України за рейтингом журналу «Фокус».

«Фокус» склав рейтинг ефективності, проаналізувавши діяльність 423 парламентарів за трьома показниками: голосування за реформаторські і важливі для країни закони, відібрані редакцією Фокуса; відвідуваність парламенту; співвідношення прийнятих законодавчих ініціатив до поданих проектів законів (в авторстві і співавторстві).

Як повідомляє видання, результат виявився досить несподіваним.

«Виявилося, що пальма першості тут належить не лідерам громадської думки і навіть не яскравим представникам провладних політичних сил. Серед 20 найефективніших народних депутатів немає і п'яти відомих широкому загалу імен. В основному це непублічні парламентарі другого ешелону, але, як виявилося, саме вони обертають маховик українських реформ», – пишуть журналісти.

За оцінюваним параметрам кожен депутат міг отримати максимально 5 балів.

У двадцятці найбільш ефективних народних депутатів – представники тільки двох фракцій Верховної Ради: Народного фронту і Блоку Петра Порошенка, з яких сформовано парламентську коаліцію.

У 10-ку найбільш працьовитих парламентарів потрапили  два нардепи з Житомирщини: Володимир Арешонков та Борислав Розенблат, набравши 3,98 та 3,94 бали відповідно.

Володимир Арешонков

Бал: 3,98

Відвідуваність: 94%

Співвідношення поданих законопроектів до прийнятих: 20%

Підтримка реформаторських законів: 95%

Хто він: народний депутат (Блок Петра Порошенка), заступник голови Комітету ВР з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради

Вік: 59 років

На момент обрання: перший заступник голови Житомирської обласної ради

Грошові активи: 480 тис. грн.

Дохід за 2015 рік: 380,94 тис. грн.

За часів президентства Віктора Януковича Володимир Арешонков був заступником голови Житомирської облради, куди пройшов за списками Народної партії Володимира Литвина, яка співпрацювала тоді з Партією регіонів. До цього народний депутат був членом Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) Віктора Медведчука. На позачергових парламентських виборах 2014 року Арешонков увійшов до Ради за мажоритарним округом від БПП. У парламенті народний депутат зосереджений на законах, що стосуються роботи Верховної Ради.

Борислав Розенблат

Бал: 3,94

Відвідуваність: 95%

Співвідношення поданих законопроектів до прийнятих: 15%

Підтримка реформаторських законів: 95%

Хто він: народний депутат (Блок Петра Порошенка), перший заступник голови Комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва

Вік: 47 років

На момент обрання: заступник голови правління ПрАТ "Фаворит компані"

Грошові активи: 53,81 млн грн.

Дохід за 2015 рік: 2,36 млн грн.

В електронній декларації народного депутата від БПП Борислава Розенблата можна знайти будинок в Німеччині на 200 кв. м і $ 2 млн готівкою. Свій стан Розенблат заробив завдяки сімейному бізнесу - маслозавод "Прилуки" та "Галіївський", Корецькому цукровому заводу, а також фірмам "Корецький аграрій", "Фаворит Агро". Парламентарій успішно лобіює прийняття законів у сфері підтримки підприємців, розвитку індустріальних парків в Україні, регулювання ринку брухту чорних металів, він один з ініціаторів рішення про реструктуризацію на 10 років боргу авіаційного держпідприємства "Антонов".

Перше місце у рейтингу «Фокусу» посів голова Верховної Ради Андрій Парубій, який восени 2014 пройшов до парламенту за списком Народного фронту. За цей час у нього і прогулів нуль, і співвідношення запропонованих до прийнятих законопроектів одне з найвищих серед народних депутатів – 60,6%.

Більше читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, нардеп від Житомира Борислав Розенблат та його дружина мають 35 кг іноземної валюти готівкою, а Володимир Арешонков задекларував квартиру в Житомирі, будинок в Коростенському районі, номер у готелі «Київ» та 480 тис. грн готівки.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі