Економіка

За 10 місяців Житомирська область зекономила через Prozorro майже 60 млн грн

19 December 2016, 10:42

За весь час роботи системи Prozorro (з лютого 2015 до грудня 2016 року) Житомирська область зекономила майже 60 млн грн і за грошовим рейтингом займає 17 позицію.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ДП Prozorro.

«За весь час роботи системи Prozorro (з лютого 2015 до грудня 2016 року) Житомирська область зекономила майже 60 млн грн і за грошовим рейтингом займає 17 позицію. Лідерами є Київська, Одеська та Дніпропетровська область, що є логічним, оскільки більшість підприємств з цих областей увійшли одними із перших до системи», - інформує прес-служба.

У відсотках Житомирська область зекономила 10,6%, що є 18 місцем по країні.

«Як не дивно, у трійку лідерів ввійшла найменша область України – Чернівецька, одні з лідерів за економією – Одеська та Вінницька області», - йдеться у повідомленні.

У кожній закупівлі по Житомирській області бере участь 3,25 учасника. Така низька конкуренція характерна для всієї України, бо для підприємців відкритий новий величезний та низькоконкурентний ринок, - пояснює прес-служба.

За даними ДП Prozorro, у Житомирській, а також сусідніх Рівненській, Хмельницькій та Вінницькій областях, найбільше закупівель відбувається саме в сфері будівництва. На відмінну від сусідів, у Житомирській області лідирують закупівлі електроапаратури, залізничних перевезень, автобусів та трансформаторів.

Дані прес-служби ДП Prozorro

«До недавнього часу державні закупівлі були сферою, куди потрапляли лише свої, але правила змінилися з системи публічних електронних закупівель Prozorro. Система влаштована таким чином, що всі закупівлі відбуваються онлайн, і кожен крок закупівельника та постачальника можна в режимі онлайн відслідковувати будь-якій людині, в якої є інтернет. Система відкрила можливості не тільки для того, щоб спостерігати за процесом закупівлі, а і можливості для представників бізнесу брати участь в торгах», - резюмує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, станом на травень 2016 року виконавчими органами Житомирської міської ради-розпорядниками бюджетних коштів у системі ProZorro було завершено 79 закупівель на суму 2,3 млн грн, економія склала 400 тис. грн. Також повідомлялося про 47 випадки, коли закупівля не відбулась (папір, паливно-мастильні матеріали, металовироби, електричне устаткування на суму 876 тис. грн). У вересні 2016 року в Житомирській ОДА створили очолювану губернатором робочу групу з питань ефективного впровадження в області електронних закупівель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі