Місто

Житомирян закликають напередодні Нового року здати кров для пацієнтів відділення онкогематології обласної дитячої лікарні

20 December 2016, 10:45

24 грудня, в суботу, в КУ «Житомирський обласний центр крові» за адресою вул.Кібальчича, 16 з 8:00 до 13:00 відбудеться всеукраїнська донорська акція «Подаруй життя – стань донором!» на користь пацієнтів відділення онкогематології Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні.

Про це повідомляє Житомирський осередок ВМГО «Асоціація молодих донорів України».

«Усі, хто не має протипоказань, зможуть здати кров, а решта разом з ельфами з «Майстерні Арт-простір» матиме змогу зібрати подарунки та підписати новорічні вітальні «Добрі листівки» дітям, які зустрінуть зимові свята на лікарняних ліжках. Саме взимку через недотримання дієти, поширеність застудних захворювань, канікули та відпустки кількість донорів, а з нею і резерви банків крові по всій країні, зменшується до критичного мінімуму. Проте лікарі продовжують лікувати хворих, яким життєво необхідна донорська кров. На новорічні вихідні потрібно забезпечити медичні установи країни донорською кров'ю та компонентами. Адже для когось ваша кров – це найцінніший подарунок. Подарувати комусь частинку здоров'я – краще, що можна зробити в році, що минає», - закликають організатори акції.

Як повідомляв Житомир.info, за останні п’ять років кількість донорів у Житомирській області зменшилася майже на 30%.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі