Суспільство

Житомирські лісівники показали хвойні плантації і запевнили: ялинки з лісів не зникнуть

23 December 2016, 17:16

У Житомирській області молодняк ялинок і сосон росте майже на 900 гектарах землі.

Про це 23 грудня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського ОУЛМГ.

«Не варто турбуватися про те, що ялинки з наших лісів  зникнуть. В цьому запевнили лісівники журналістів області в ході прес-туру до лісогосподарських підприємств. Передноворічна заготівля хвойних молодняків не завдає лісу ніякої шкоди. Адже для цього вічнозелені деревця вирощують на спеціальних плантаціях новорічних ялин. Таких плантацій в області – майже 900 гектарів, де підростає понад 3,5 мільйона штук майбутніх новорічних красунь. Більше того, на тих площах, де в грудні проведено рубки, навесні обов’язково створюються нові насадження», - повідомляють лісівники.

За повідомленням, цього року Коростишівський лісгоспу вже реалізував 2200 ялин, середня ціна – в межах 30 грн. 

В Житомирському лісгоспі всерйоз підходять до вирощування саджанців в горщиках. На такий товар нині є попит.

«На базовому розсаднику Станишівського лісництва –12 тисяч штук саджанців декоративних порід із закритою кореневою системою», - розповідає лісничий лісгоспу Сергій Дубницький і веде гостей до такого собі «спального» відділення: тут маленькі деревця в горщиках кладуть на зиму на бік, аби снігопади не поламали гілля.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році середня ціна новорічних ялинок в Житомирській області коливається від 20 до 170 гривень в залежності від висоти.

Фото управління лісомисливського господарства

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі