Економіка

Житомирські лісівники розповіли, почім продаватимуть новорічні ялинки

24 November 2016, 11:58

 У 2016 році середня ціна новорічних ялинок в Житомирській області становитиме 35 грн і коливатиметься від 20 до 170 гривень в залежності від висоти.

Про це 24 листопада Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Усього лісомисливські господарства готові реалізувати 669 тисяч ялинок та сосен, хоча зазвичай за сезон продається близько 50 тисяч штук, - зазначають лісівники.

«Як і в попередні роки, відпуск новорічних ялинок буде здійснюватися з обов’язковим маркуванням самоклейними етикетками зі штрих-кодом, а також будуть використані пластикові бирки, призначені для маркування новорічних ялин. Біля контор лісництв, розсадників, на рекреаційних майданчиках, уздовж автошляхів області, на ринках сіл, селищ та міст лісогосподарські підприємства створять 149 торгівельних пунктів для реалізації зелених красунь. Окрім того, в кожному лісгоспі  визначено відповідальних осіб та консультативні телефони, за якими можна отримати необхідну інформацію про новорічні ялинки. Інформацію про розміщення торгівельних майданчиків, відповідальних осіб держлісгоспів, номери телефонів для довідок тощо можна отримати і на офіційному веб-сайті Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства (http://zt-lis.gov.ua/)», - повідомляє прес-служба.

Також у житомирських лісництвах можна придбати висаджену в горщик ялинку, яка продовжуватиме рости і після новорічних свят. Минулого року такі ялинки коштували від 180 до 300 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, в 2015 році середня ціна ялинок у лісгоспах складала від 36 до 150 грн. Новий губернатор області Ігор Гундич розпорядився створити «точки» з продажу ялинок до 15 грудня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі