Події

У Бердичеві поліцейські розшукують «працівниць газконтори», які за два дні вкрали у пенсіонерів майже 12 тис. грн

30 December 2016, 11:27

Поліцейські зафіксували три крадіжки з осель бердичівлян, коли до них у домівки заходили незнайомці, назвавшись працівниками газової служби. Нині триває встановлення та розшук осіб, причетних до злодіянь. Поліцейські закликають громадян бути розсудливими та обережними.

Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«28 грудня до поліції звернулись двоє бердичівлян віком 91 та 88 років. Заявники, які мешкають у сусідніх квартирах, розповіли, що у них було викрадено заощадження. З квартири одного з них зникло 3200 гривень, іншого – 4170 гривень. За словами пенсіонерів, цього ж дня до них приходили дві жінки, віком 20-25 років, які назвались «працівниками газової служби». Вони «перевіряли» прилади газопостачання. Саме після їх відвідин і зникли гроші. На місцях подій працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці вилучили низку речових доказів та розпочали досудове розслідування за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. 29 грудня до поліції звернулась 80-річна жителька райцентру. Жінка розповіла про крадіжку її заощаджень у сумі 4500 гривень, що сталася за схожих обставин», – йдеться у повідомленні.

Нині поліцейські розшукують зловмисниць та закликають громадян бути розсудливими та обережними у спілкуванні з незнайомцями. Аби уникнути неприємностей, варто дотримуватися простих правил перестороги:

  • не довіряйте незнайомцям, які завітали до вас, назвавшись соціальними чи банківськими працівниками, представниками комунальних служб, торгівельних чи медичних фірм тощо;
  • не залишайте їх наодинці в помешканні та не демонструйте місце, де зберігаються ваші документи, банківські картки та гроші;
  • не запрошуйте до власних будинків незнайомців, які пропонують провести «магічні ритуали», привернути удачу, багатство тощо. У такому випадку ви ризикуєте не тільки добровільно віддати власні заощадження, а ще й бути обікраденими пронирливими «гостями»;
  • забезпечте літнім родичам постійний зв'язок з вами, аби у разі виникнення незрозумілої ситуації вони мали змогу зателефонувати та порадитися.

Будьте розважливими та обережними!

Як повідомляв Житомир.info, 22 грудня у Любарському районі злодій-рецидивіст видав себе за ксьондза і обікрав 90-річну жінку в Житомирській області.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі