Події

Злодій-рецидивіст видав себе за ксьондза і обікрав 90-річну жінку в Житомирській області

23 December 2016, 16:56

Інцидент трапився 22 грудня у Любарському районі. Незнайомець, який зайшов до оселі 90-річної бабці, назвався ксьондзом. Насправді візитер виявився злодієм-рецидивістом.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«До Любарського відділення поліції зателефонувала 66-річна жителька села Нового Любара, яка повідомила про крадіжку грошей з будинку її матері. Працівники слідчо-оперативної групи, які прибули за вказаною заявницею адресою, з’ясували, що близько півдня до будинку 90-річної бабусі завітав незнайомець. Чоловік назвався ксьондзем з місцевого костьолу і старенька запросила його усередину. Той розповів, що приїхав із самої Польщі, розпитав про тутешні звичаї і попросив розміняти гроші. Добросердна бабця взялася допомогти візитеру. А після того, як він пішов, господиня виявила відсутність своїх грошових збережень і пожалілася доньці», – йдеться у повідомленні

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

«У результаті першочергових заходів поліцейські опитали місцеву громаду і з’ясували, що схожий за описом чоловік днями розпитував про прихожан костьолу та й сам кілька разів там з’являвся. Урешті вдалося встановити особу 33-річного жителя міста Чуднова, раніше судимого за крадіжки і шахрайство. Чоловік свою вину визнав», – уточнюють у відомстві.

Поліцейські обґрунтовано підозрюють затриманого у крадіжці грошей з будинку ще однієї жительки села Нового Любара, що сталася за аналогічних обставин.

За чинним законодавством псевдоксьондзу може загрожувати піврічний арешт, обмеження чи позбавлення волі строком до п’яти років.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянин, який перебув у розшуку за зберігання наркотиків, вкрав із помешкання жінки ноутбук і чотири мобільних телефони і побив саму власницю техніки.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі