Політика

«Теплі вечори» у Житомирі: представники ГО «Об’єднання «Самопоміч» організували новорічний бал для літніх людей

31 December 2016, 09:46

Карнавальні костюми та вхід винятково за персональними запрошеннями – 30 грудня в бізнес-центрі «Імперіал» відбувся новорічний бал для літніх людей. Цей захід організували представники ГО «Об’єднання «Самопоміч» у місті Житомирі в рамках свого соціального проекту «Теплі вечори».

«Два роки тому, 27 листопада 2014 року, ми започаткували проект «Теплі вечори». Він передбачає щотижневі вечори відпочинку для людей літнього віку. Так, щоп’ятниці о 17:00 вони збираються у бізнес-центрі «Імперіал», спілкуються, читають вірші, співають, танцюють, тобто проводять своє дозвілля таким чином. Буває, разом із ними ми організовуємо різні акції, наприклад, день вареника чи свято пирогів. Тобто всіляко залучаємо пенсіонерів до активної діяльності. А оскільки вже закінчується рік і хочеться свята, ми вирішили організувати такий новорічний бал для відвідувачів «Теплих вечорів». На бал ми запросили художній колектив «Ретро-клуб» і гурт «Гармонія», а також самі відвідувачі розповідали гуморески, співали пісень і декламували вірші. Зазвичай «Теплі вечори» взимку відвідують 50-60 осіб, а цього разу ми роздали близько 80-ти запрошень. Цей новорічний бал був закритою вечіркою суто для тих, хто постійно відвідує «Теплі вечори». Вхід – тільки за запрошеннями. Також кожен гість повинен був дотриматися символічного дрес-коду – мати хоча б якийсь елемент карнавального костюму», – розповіла активіст громадської організації «Об’єднання «Самопоміч» Наталія Чісліна.

Житомиряни Іван Семенович Вакун та Юлія Олексіївна Кириченко є справжніми резидентами «Теплих вечорів»: відвідують заходи від дня заснування проекту.

«Теплі вечори» відвідуємо з самого початку – щойно вони з’явилися і відбувалися тоді ще в Будинку офіцерів. Ці заходи – це така наша віддушина. Намагаємося ходити на заходи разом, бо так веселіше», – зазначив Іван Семенович.

Керівник ГО «Об’єднання «Самопоміч» у місті Житомирі Станіслав Балакішієв зі свого боку вважає, що «Теплі вечори» допомагають людям поважного віку почуватися потрібними.

«Була гарна думка організувати такий захід, де ми об’єднуємо людей пенсійного віку. Часом на наші заходи приходять навіть люди із певними фізичними вадами. І всі вони тут відпочивають душею. Та найголовніше – вони самі відзначають, що на «Теплих вечорах» почуваються потрібними. Дивишся на цих людей і чітко розумієш, яким великим прикладом у житті є вони для нас. Попри вік, ці люди залишаються надзвичайно креативними і прагнуть відкривати для себе постійно щось нове. Так, під час «Теплих вечорів» вони самоорганізовуються та створюють свої творчі колективи», – підкреслив Станіслав Балакішієв.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі