Влада

Жителі міст та сіл Житомирської області можуть записатися на відеоприйом до посадовців ОДА

10 January 2017, 13:21

Посадовці Житомирської облдержадміністрації зможуть спілкуватися з громадянами в режимі відеоконференцзв'язку.

Розпорядження губернатора Ігоря Гундича «Про запровадження пілотного проекту організації та проведення особистих прийомів громадян у режимі відеоконференц-зв'язку» від 20 грудня 2016 року опублікували на сайті Житомирської ОДА.

У додатку до документу йдеться, що сеанс відеоконференц-зв'язку – це інтерактивна взаємодія у режимі реального часу між посадовою особою та відвідувачем, що відбувається у визначені дату та час, у процесі якої здійснюється особистий прийом та розгляд звернень громадян з використанням технічних засобів. Нова послуга буде доступною для жителів міст і районів.

«Відповідно до статті 40 Конституції України, законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про звернення громадян», «Про інформацію», з метою підвищення рівня доступності органів виконавчої влади для громадян, удосконалення організації розгляду звернень громадян щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади:

1. Запровадити пілотний проект організації розгляду звернень та особистого прийому громадян посадовими особами облдержадміністрації в режимі відеоконференц-зв'язку.

2. Затвердити Порядок проведення особистого прийому громадян керівництвом Житомирської облдержадміністрації, райдержадміністрацій в режимі відеоконференц-звязку (додається).

3. Затвердити Перелік райдержадміністрацій області - учасників пілотного проекту (додається)», - зазначається у розпорядженні.

У додатку до документу зазначено, що реєстрація осіб, які бажають записатися на особистий прийом або подати звернення у режимі відеоконференц-зв'язку, здійснюється на веб-порталі в установленому порядку. Тривалість сеансу відеоконференц-зв'язку для одного заявника не може перевищувати 20 хвилин.

«Заявка на сеанс відеоконференц-зв'язку повинна містити:

стислий виклад мети особистого прийому, опис суті звернення;

відскановані документи щодо предмета особистого прийому або звернення (при необхідності та у разі наявності таких документів);

бажані дату та час проведення сеансу відеоконференц-зв'язку в межах запропонованого графіка прийому відповідної посадової особи та встановленого часу», - йдеться у додатку.

Як повідомляв Житомир.info, на своїй першій прес-конференції 2 листопада голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич сказав, що чиновники облдержадміністрації, які пережили вже не одне керівництво і хваляться стажем держслужби, можуть не втриматися на своїх кріслах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі