Місто

Житомирські перевізники погрожують не виїхати на маршрути у разі відмови влади підняти ціни на проїзд

11 January 2017, 11:07

Житомирські перевізники просять підняти ціни на проїзд і погрожують не виїхати на маршрути, якщо влада не дослухається їх.

На своїй сторінці у Facebook заступник Житомирського міського голови ввечері 10 січня опублікував листи перевізників щодо підняття цін на проїзд у транспорті. У зверненні до мера Житомира зазначається, що якщо влада не підніме вартість на проїзд, то перевізники змушені будуть призупинити рух автобусів.

«У зв’язку з підвищенням ціни на паливно-мастильні матеріали, запчастини, шини, а також підвищенням рівня мінімальної зарплати. Просимо вас підвищити вартість поїзду на маршруті №40 «вул. Клосовського – ГК «Восход». У разі відмови, ми будемо змушені призупинити рух автобусів», - йдеться у листі.

У коментарі Житомир.info заступник мера Дмитро Ткачук сказав, що вже близько 80% перевізників звернулися до міськради з подібними заявами.

«Такі ультимативні форми були по №1 та №40 маршрутам, у такому форматі. Але на сьогоднішній момент, десь 80% всіх перевізників звернулися до нас із заявами про підвищення вартості проїзду. Деякі подавали не один раз. Розрахунки свої з обґрунтуванням вони в департамент економічного розвитку подають, але звучать цифри десь 5-6 грн. Я так розумію, що впродовж цього тижня вони в повному обсязі свої звернення поподають, бо судячи з текстів самих звернень видно, що вони між собою узгоджені. Тому я припускаю, що була якась «таємна вечеря» між перевізниками. Де вони свою стратегію дій узгоджували. Лише вчора (10 січня) чотири подібні звернення від різних перевізників надійшло. Скоріше за все, що вони надійдуть і від решти. Департамент економічного розвитку дасть своє заключення об’єктивності/необ’єктивності, якщо вони виявляться об’єктивними, тоді будемо здійснювати обговорення. Ця історія вже півроку тягнеться, перевізники надавали своє обґрунтування, але в їхніх розрахунках було виявлено ряд зауважень і поверталося все на доопрацювання», - сказав Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, після різдвяних свят зростала вартість проїзду на приміському маршруті №115 «Житомир–Озерне». Так, з 10 січня вона становить 9 грн.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року житомирське ТТУ просило підняти вартість проїзду до 3-4 грн, приватні перевізники – до 4-6 грн. Також 10 листопада 2016 року у програмі «Діалоги» на Житомир.info Дмитро Ткачук  розповів, коли і наскільки підвищиться плата за проїзд у трамваях та тролейбусах.

Фото листів зі сторінку у Фейсбук Дмитра Ткачука

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі