Місто

Заступник мера Житомира розповів, коли і наскільки підвищиться плата за проїзд у трамваях та тролейбусах

11 November 2016, 09:32

До нового року проїзд у житомирському комунальному транспорті може зрости.

Про це в прямому ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Я не готуюсь до виборів, тому можу сказати правду – подорожчання буде! І подорожчання всього – це ті реалії, в яких ми живемо. Я думаю, що це наблизиться, скоріше за все, до нового року, навіть з процедурних причин, тому рішення мають будь-які оприлюдненні... З підняттям зарплати собівартість послуги буде здорожувати. Хоча, якщо говорити про комунальний транспорт, воно вже значно здорожчало. Тому що в березні електроенергія подорожчала для всіх – вартість проїзду в транспорті не змінилася. У вересні – електроенергія подорожчала – вартість не змінилася. Це не безкінечний процес, звичайно, ми зацікавлені в тому, щоб вона і не росла, але росте все, дорожчає все, тому цей процес вимушений. А ще коли ми хочемо говорити про такі речі, як якість і комфорт – то безумовно, не можна купити новий тролейбус, якщо вартість проїзду 2 гривні, і маршрутку нову не можна купити. Прораховували відсоток, на скільки може підвищитися ціна. Звичайно, і ті прорахунки не втішні. Якщо говорити про прогнозовані цифри, то вартість проїзду у комунальному транспорті орієнтовно - це 3 гривень. До цього треба готуватися», - сказав Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, ефір програми «Діалоги» з Дмитром Ткачуком можна переглянути тут

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 31 грудня 2014 року останній раз піднімали ціну на проїзд у громадському транспорті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі