Місто

У Житомирі відкрили новий томограф і провели перше обстеження

11 January 2017, 12:17

11 січня у Житомирській обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського урочисто відкрили новий комп'ютерний томограф, придбаний за кошти обласного бюджету.

За ультиспіральний рентгенівський комп’ютерний 32-зрізовий томограф заплатили 11 млн 997 тисяч гривень  при очікуваній вартості 13 мільйонів. За повідомленням прес-служби Житомирської ОДА, до сьогодні в області функціонувало лише два комунальних комп’ютерних томографа: на базі діагностичного центру та центральної міської лікарні №1 м. Житомира.

Томограф вже встановили і провели перше обстеження.Томографію на новому обладнанні жителі області зможуть проходити вже із середини лютого 2017 року за направленням лікаря.

 Детальніше про подію дивіться в сюжеті

Нагадаємо, 19 липня 2016 року депутати постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності обговорили депутати питання внесення змін до обласного бюджету на поточний рік, зокрема, узгодили розподіл майже 5 млн грн вільних залишків та понад 44 млн грн від перевиконання обласного бюджету. У повідомленні йшлося, що «майже половина цих коштів будуть спрямовані на медичну галузь, з яких 1,5 млн грн – на придбання ліків для онкохворих, 4,5 млн грн –  на придбання ангіографа та 13 млн грн – на мультиспіральний рентгенівський комп’ютерний томограф для обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського». 

«Вже йдуть перемовини щодо придбання цього апарату, і він має запрацювати у грудні-січні. Комп’ютерний томограф розвантажить роботу вже працюючого магнітно-резонансного томографа», - цитував тодішню голову обласної ради Анжеліку Лабунську сайт облради.

На церемонії відкриття новопридбаного апарату МРТ у червні 2016 року начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Олександр Торбас відзначив, що «у голови облради (Анжеліки Лабунської) з’явилося бажання купити комп’ютерний томограф. «Місце під нього є, і якщо будуть стояти 2 таких томографа, то це буде повний комплекс», – сказав тоді Олександр Торбас.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі