Місто

На Старий новий рік житомиряни водитимуть козу та вчитимуться виконувати щедрівки і танцювати

12 January 2017, 09:52

На майдані імені С. П. Корольова 13 січня відбудеться театралізоване дійство «Щедрий вечір», під час якого відомий фольклорист Валерій Гладунець проведе для житомирян майстер-класи з виконання щедрівок і традиційних танців.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«13 січня біля головної ялинки міста о 17:00 на майдані імені С. П. Корольова відбудеться яскраве театралізоване дійство «Щедрий вечір». Перед житомирянами та гостями міста на новорічній сцені виступлять колективи Міського палацу культури, ансамбль «Козацька Берегиня», гурт «Бурса фольклору» та фольклорний гурт «Джерельце». На свято Меланки до Житомира завітає відомий фольклорист Валерій Гладунець, який проведе майстер-класи з виконання щедрівок та традиційних танців. Також перед житомирянами виступить гурт традиційної української музики «Варйон». Увесь вечір на центральному майдані міста лунатимуть українські колядки та щедрівки. Як годиться на Щедрий вечір, учасники свята водитимуть козу та влаштують для відвідувачів цікаві розваги», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, організаторами заходу є Житомирська міська рада та Фонд родини Розенблат за сприяння управління культури Житомирської обласної державної адміністрації.

Генеральний спонсор – Житомирський лікеро-горілчаний завод, спонсори - ЗАТ «Житомирські ласощі», «Кромберг енд Шуберт», «ЛаМода». Спонсор Резиденції Святого Миколая – ПП Fortress, спонсор дитячої локації – житловий комплекс «Домашній».

Партнери – ГО «Мьюзік Бразерс», ГО «Житомир, зроби голосніше».

Як повідомляв Житомир.info, на Різдвяному ярмарку 8 січня на німецькому грилі приготували домашню ковбасу вагою 15,5 кг, якою пригощали відвідувачів заходу. 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі