Влада

Прокуратура та Житомирська облрада довели у суді незаконність позовних вимог підприємства щодо видобутку бурштину

13 January 2017, 17:54

Прокуратура Житомирської області спільно з обласною радою довели у суді законність рішення про відмову у погодженні надання спецдозволу товариству для видобування бурштину на площі понад 900 га.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області, вступивши у розгляд справи на захист інтересів територіальної громади, спільно із Житомирської обласною радою довели у суді незаконність позовних вимог приватного підприємства про визнання неправомірним та скасування рішення органу місцевого самоврядування. Йдеться про те, що до Житомирської обласної ради надійшло звернення ТОВ «Компанія» Надра Галичини» про надання погодження на одержання спецдозволу на користування надрами з метою дослідно-промислової розробки родовища корисних копалин загальнодержавного значення – бурштину на території Тетерівської ділянки орієнтовною площею понад 900 га, що в Овруцькому районі. Проте органом місцевого самоврядування прийнято рішення про відмову у наданні такого погодження, з чим приватна компанія не погодилася та звернулася до суду про визнання його неправомірним та скасування. Житомирський окружний адміністративний суд позицію прокуратури та обласної ради визнав обґрунтованою та відмовив ТОВ «Компанія» Надра Галичини» у позові. Таким чином, суд визнав законним рішення Житомирської обласної ради», - йдеться у повідомленні.

Також на сайті Житомирської облради зазначається, що на думку представників компанії, таке рішення обласної ради перешкоджатиме їм у здійсненні підприємницької діяльності на території області.

«Житомирська обласна рада своїм рішенням не погодила надання товариству спеціального дозволу на користування надрами з метою дослідно-промислової розробки родовища корисних копалин загальнодержавного значення – бурштину. На думку представників компанії, таке рішення обласної ради перешкоджатиме їм у здійсненні підприємницької діяльності на території області та негативно впливатиме на їхній авторитет і звернулась до суду про його скасування. Суд, дослідивши матеріали справи і заслухавши доводи представників сторін, відмовив ТОВ «Компанія «Надра Галичини» у задоволенні позову», - йдеться на сайті облради.

Як повідомляв Житомир.info, звітуючи про 100 днів роботи на посаді голови Житомирської обласної ради 11 січня, Володимир Ширма розповів, що дві компанії судяться з Житомирською облрадою, щоб отримати дозвіл на видобуток бурштину в області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі