Події

Житомирську гуманітарну гімназію №23 закриють, бо причина отруєння дітей може бути не в їдальні

21 January 2017, 14:47

Привозити дітей до інфекційного відділення міської дитячої лікарні почали напередодні ввечері. Вже на ранок було зафіксовано 13 маленьких пацієнтів з ознаками харчового отруєння, усі вони є учнями різних класів Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23. Батьки школярів, які опинились у лікарні припускають, діти могли отруїтись в їдальні навчального закладу

«Мені зателефонував хтось із мам, сказав, що в нас дитинці в класі було погано. В п’ять годин я перетелефонувала до вчителя. Вчитель дійсно підтвердив, вона була дійсно налякана. Вона відверто дуже переживала. Я одразу поїхала в школу, забрала дитину. Вже в машині я зрозуміла, що їй дуже погано, її нудило і животик постійно болів. Я не експерт і не лікар, але моя така мамина інтуїція, чи не інтуїція, але все-таки я вважаю, що грішити можна на їдальню. Мені здається, що це сама справжня вірусна інфекція, бо у діток всіх однакові симптоми. В нашому класі до 20 дітей. Звісно, половина із них офіційно, половина не офіційно звертаються до лікарів, але ми між собою спілкуємось, в нас група в «Viber» і на сьогоднішній момент 17 діток хворих. Це в нашому класі. Це тільки ті про яких ми точно знаємо. Є діти, про яких ми ще не знаємо», - розповіла телефоном мама першокласниці Людмила Цисельська.

Найбільша кількість пацієнтів нині перебуває в інфекційному дитячої міської лікарні. Медики кажуть, наразі усі діти отримують медичну допомогу і їх стан лікарі оцінюють, як стан середньої важкості.

«Протягом ночі надійшло десять дітей зі скаргами на нудоту, блювоту, підвищення температури тіла, пронос. Всі діти надійшли в стані середньої важкості. Усім надана медична допомога: діти отримують оральну регідратацію, хто інфузійну терапію, проводилась швидка діагностика експрес-тестами на наявність ротавірусної інфекції і сальмонельозу. Попередня діагностика – негативна. Але я повторюсь – це попередня діагностика. Всі діти «посіяні» на кишкову групу, всі результати надані в міську санепідеміологічну станцію. В середньому посів робиться протягом п’яти діб, але я думаю, що враховуючи надзвичайну ситуацію, то це питання до працівників СЕС. Я думаю, що результат буде раніше. Протягом трьох діб», - вважає заступник головного лікаря дитячої міської лікарні Світлана Довгаль.

У міській раді звітують, станом на ранок 21 січня в їдальні гуманітарної гімназії №23 розпочато перевірки. Харчування там припиняється аж до остаточного з’ясування причин масового отруєння.

«Усі відповідні служби проінформовані, перевірки їдальні вже розпочаті. З понеділка і до з’ясування обставин їдальня працювати не буде, тому що потрібно з’ясувати, що саме відбулося і чому саме виникло отруєння. Проведені експрес-тести, сальмонельозу не виявлено, але я хочу зазначити, що це експрес-тести. Вони мають досить великий відсоток похибки. Всі необхідні аналізи відібрано. На сьогоднішній момент збудник ще не виявлений, коли він буде визначений, ми всіх проінформуємо», - сказав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов під час брифінгу у міській раді вранці 21 січня.

На момент підготовки сюжету до виходу в ефір заступник міського голови Матвій Хренов повідомив, що влада прийняла рішення повністю припинити навчання в гімназії та провести повну дезінфекцію приміщень навчального закладу. У коментарі Житомир.info заступник мера сказав, що таке рішення ухвалили у зв’язку з тим, що станом на 14:00 вже зафіксовані випадки отруєння дітей, які не харчувались в їдальні гімназії.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі