Події

У Житомирській міськраді розповіли про ситуацію з отруєнням учнів гімназії: 13 дітей в лікарні, в їдальні – перевірки

21 January 2017, 10:56

З попереднім діагнозом харчове отруєння 13 школярів з різних класів Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23 знаходяться в лікарні: 10 дітей отримують медичну допомогу в дитячій міській лікарні, 3 дітей – в Житомирській обласній лікарні, 1 родина відмовилась від госпіталізації.

Про це розповіли на брифінгу в міській раді 21 січня.

«Всі необхідні аналізи зібрані, на даний момент збудник не визначено. Проведені експрес-тести – сальмонельозу не виявлено. Більшість ознак вказують на те, що це бактеріальна інфекція, тому всі діти отримують антибактеріальну та дезінтоксикаційну терапію», - повідомив заступник мера Матвій Хренов.

Стан дітей задовільний, вони отримують безкоштовно медичну допомогу.

В їдальні закладу розпочато перевірки. З понеділка, 23 січня, в їдальні буде припинено харчування до з’ясування причин отруєння. За бажанням батьків діти будуть харчуватися в інших навчальних закладах міста.

«Закликаємо батьків у разі виявлення симптомів отруєння невідкладно звертатися за кваліфікованою медичною допомогою до дитячої міської лікарні (інфекційне відділення)», - йдеться у повідомленні на сайті міської ради.

Детальніше про ситуацію з отруєнням учнів дивіться  у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 21 січня 11 учнів Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 ім. М.Й.Очерета знаходилися в лікарні з ознаками харчового отруєння.

 

Фото з сайту міської ради

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі