Події

З виправного центру в Бердичеві утік чоловік, засуджений до 14 років обмеження волі

23 January 2017, 16:56

 У Бердичівському виправному центрі №108 (Житомирська область) розшукують засудженого, який працював їздовим та не з’явився на вечірню перевірку.

Про це 23 січня повідомили бердичівські ЗМІ.

Інформацію про втікача Житомир.info підтвердила прес-офіцер Бердичівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області Ірина Кучерук.

«Подія сталася 22 січня. У серпні 2016 року чоловік 1984 року народження був засуджений до 14 років і 4 місяців обмеження волі та відбував покарання у Бердичівському виправному центрі (№108) управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області. Він працював їздовим на підсобному господарстві даної виправної установи. Повідомлення від чергового Бердичівського виправного центру №108 про те, що даний засуджений не з’явився на вечірню перевірку, надійшло до відділу поліції 22 січня о 19.45. Як стало відомо, з 8 години ранку того дня чоловік перебував за межами виправного центру, виконуючи свої обов’язки. Після закінчення робочої зміни станом на 18:20 чоловік до виправного центру не повернувся та причини своєї відсутності не повідомив», - розповіла Ірина Кучерук.

Станом на 16.40 понеділка, 23 січня, інформації про повернення засудженого до виправної установи не надходило, - уточнила прес-офіцер.

За інформацією Бердичівського відділу поліції, поліцейські разом з працівниками БВЦ № 108 проводять заходи зі встановленню місця знаходження засудженого. Порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 390 Кримінального Кодексу України («Ухилення від відбування покарання у вигляді обмеження волі та у вигляді позбавлення волі»).

«Неповернення до місця відбування покарання особи, засудженої до обмеження волі, якій було дозволено короткочасний виїзд (в даному випадку на роботу) після закінчення строку виїзду, карається обмеженням волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк», - нагадує прес-служба. 

На сайті управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області зазначається, що Бердичівський виправний центр №108 – це установа, в якій утримуються особи, засуджені до позбавлення волі, яким не відбута частина покарання замінена більш м'якою в порядку ст. 82 Кримінального кодексу України.

Довідка Житомир.info:

На відміну від позбавлення волі, обмеження волі — це вид кримінального покарання, який полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу (виправних центрах) відповідно до її постійного місця проживання без ізоляції від суспільства в умовах здійснення над нею нагляду з обов'язковим залученням засудженого до праці. 

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2015 року розшукували 17-річного засудженого родом з Житомирської області, який втік з колонії на Рівненщині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі