Культура

Документальний фільм «Житомиру – 1100 літ» викупили з кіноархіву

2 February 2017, 12:29

 Унікальний документальний кінофільм «Житомиру –1100 літ», який у 1984 року зняв режисер О. С. Якимчук, відтепер зможуть переглянути усі охочі. Народний депутат України Борислав Розенблат за власний кошт викупив стрічку з Центрального державного кінофотофоноархіву України і вже 2 лютого планує розмістити її на своєму сайті.

«Ми його вже знайшли, оцифрували. Це були дуже низькі кошти, здається, 1200 гривень. Знаєте, тут не питання в грошах, а питання в тому, що хтось побачить себе, як це було. Такі ностальгічні моменти, які об’єднують. Я сам приймав участь... Будучи учнями, студентами автошляхового технікуму, приймали у цьому участь на стадіоні, де були головні святкування, де зібралися усі житомиряни. Вже сьогодні він буде викладений у нас на сайті. Ми будемо згадувати 1100-річчя Житомира, як ми відсвяткували його у 1984 році. Для нас це дуже приємна новина і це буде подарунок для всіх житомирян», - каже народний депутат України Борислав Розенблат.

Нагадаємо, у стрічці зафільмовані виробничі процеси на підприємствах міста, урочисті збори, присвячене ювілейній даті та врученню місту ордена Трудового Червоного Прапора, вручення ордена Леніна та Золотої медалі «Серп і Молот» ткалі Житомирського льонокомбінату, види міста, меморіальний будинок-музей С. П. Корольова, будинок-музей В. Г. Короленка, пам’ятники В. І. Леніну, С. П. Корольову, Г. І. Шелушкову та Меморіал Слави.

Як повідомляв Житомир.info, 27 січня 2017 року житомирський журналіст Сергій Бовкун зареєстрував петицію на сайті Житомирської міськради, де пропонував владі викупити стрічку «Житомиру –1100 літ» з Центрального державного кінофотофоноархіву України. У перший день після опублікування прохання підтримали більше 40 людей, 2 лютого – вже більше 100.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі