Місто

Житомирські школярі посіли призові місця на Всеукраїнському конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів

10 February 2017, 17:40

7–9 лютого 2017 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді, за підтримки Національної академії наук України, Державної служби інтелектуальної власності України, Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» пройшов Всеукраїнський конкурс винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму.

Про це Житомир.info повідомили в Житомирському міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді.

«На виставці-конкурсі були представлені проекти  з 23 областей України та міста Києва. Серед представників Житомирської області вихованці Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності» (керівник – Шубін А.Г.), учні ЗОШ №30. В конкурсі брали участь 136 молодих раціоналізаторів і винахідників віком від 12 до 23 років. Проекти оцінювались в десяти категоріях: «екологічно безпечні технології та прикладна екологія», «медицина та охорона здоров’я», «психологія», «біологія», «хімія», «сільськогосподарське дослідництво та винахідництво», «ресурси енергозбереження», «фізика», «інженерні науки» і «науки про Землю»», - розповіли в центрі науково-технічної творчості.

Команда учнів ЗОШ № 30, вихованців Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, виборола найбільше призових місць. А саме: Ракушев Дмитро, учень 8 класу, з роботою «Вітряк для опадів» в категорії «Екологічно безпечні технології та прикладна екологія» - І місце; Похильченко Катерина, учениця 8 класу, з роботою «Торф – добра енергетична сировина» та  Закревський Олександр, учень 8 класу, з роботою «Найкращий спосіб утеплення труб теплопостачання» в категорії «Ресурси енергозбереження – ІІ та ІІІ місце відповідно. Приз юніорського журі отримали учні 7 класу Корзун Аріна та Мельник Тетяна з роботою «Дослідження якості води». Фіналістами конкурсу стали Тихончик Максим та Ніколаєнко Анна, учні 7 класу, та Яненко Олександр, учень 8 класу.

Фото міського центру науково-технічної творчості

Як повідомляв Житомир.info, в березні минулого року команда Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді стала чемпіоном України з гри «Що? Де? Коли?» серед школярів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі