Влада

Депутати Житомирської міськради ще два місяці вивчатимуть діяльність департаменту містобудування

16 February 2017, 17:40

16 лютого під час сесії міської ради депутати заслухали проміжний звіт тимчасової контрольної комісії з питань діяльності виконавчих органів ради у сфері містобудування. За словами голови комісії депутата Наталії Леонченко, два питання вже знято з розгляду, втім, дійти висновків щодо решти – поки неможливо.

«Щодо двох питань, які ставила перед собою комісія, вони вже вивчені і зняті. Стосовно інших, буду звертатись як голова комісії до сесії міської ради. Отже, питання правомірності видачі містобудівних умов і обмежень за адресою вулиця Київська, 6, це там де там мав бути побудований АТБ маркет, було знято з розгляду комісії у зв’язку з тим, що предмет вивчення не належить до компетенції комісії. Також по питанню правомірності видачі містобудівних умов та обмежень за адресою площа Перемоги, 7, це «Смачна зупинка», комісія на цьому встановила, що стосовно містобудівних умов та обмежень власник виграв суди у двох інстанціях і тому містобудівні умови та обмеження вважаються правомірними. Надалі ми будемо вивчати інші питання щодо забудови, роботи Державної архітектурно-будівельної комісії, скасування дозволу на будівництво і таке інше. Кінцевих рішень по більшості питань, які піднімались на комісії прийнято не було і основна причина неможливості дійти до остаточних висновків, хоча ми півтора місяці працюємо, Сергію Івановичу, нажаль, це затягування у часі і несвоєчасне подання виконавчими органами ради матеріалів на розгляд комісії. Тих які комісія запитує. У нас два, а то й три засідання проходили з якимись проміжними відповідями, що «не можуть надати», чи «не володіють цими матеріалами». Рано робити висновки, але прослідковується питання неналежного зберігання документації в управлінні архітектури і в департаменті містобудування», – вважає депутат міської ради Наталія Леонченко.

Депутат міської ради Олег Черняхович зауважив, що представників громадськості, котрі відвідують засідання, цікавлять саме питання діяльності нинішнього заступника директора департаменту містобудування Євгенії Черкасової. Тому він запропонував обмежити роботу тимчасового контрольного органу розглядом документів до березня 2014 року. Втім, за словами Наталії Леонченко, комісія створена саме для вивчення діяльності виконавчих органів ради у сфері містобудування, а не особисто архітектора Черкасової і запропонувала продовжити розглядати ті питання та скарги, які наразі надійшли. Врешті, після обговорення депутати вирішили продовжити роботу комісії ще на два місяці. Сама Євгенія Черкасова каже: такі перевірки їй не заважають, але стосовно того, чи відчуває вона моральний тиск однозначної відповіді не дає.

«Заважати – точно не заважає, але трошки займає часу, бо дуже багато звернень і ми готуємо відповіді. На всі звернення, на всі рекомендації потрібно надати письмову відповідь. Ну, і прикласти відповідні документи. Я ж посадова особа, тому я вважаю, що якщо мені задають питання, то я на них надаю відповіді. Я надаю відповіді, а тимчасова контрольна комісія, думаю, буде робити свої висновки», – каже заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин Євгенія Черкасова.

Житомирський міський голова переконаний: головний архітектор не повинен займатись адміністративною роботою. Сергій Сухомлин вважає, що головне завдання людини, яка обіймає цю посаду, це стратегічний розвиток міста.

«Раніше в департаменті архітектури була посада - головний художник міста. Можливо, посада повинна називатися не головний художник, а головний архітектор. Це людина, яка не має займатися адміністративною роботою кожен день: підписувати документи, видавати дозволи ставити МАФи або не ставити МАФи і так далі. Людина повинна займатися стратегічним розвитком в плані архітектури, містобудуванням і розвитком міста. Людина, без підпису якої не повинна виходити жодна вивіска в місті, жодна реклама, жоден фасад. Це людина, яка має художній смак, професіоналізм для того, щоб стояти на сторожі концепції. Це та людина, яка має відповідати за зовнішній вигляд міста і за розвиток в плані архітектури та містобудування міста», – переконаний мер Житомира Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, мер Сергій Сухомлин відповів на петицію щодо доцільності перебування на посаді головного архітектора Житомира Євгенії Черкасової.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 30 жовтня 2016 року депутатська комісія вирішила перевірити роботу головного архітектора Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі