Влада

Мораторій на перевірку бізнесу на Держпраці не розповсюджується, - керівник управління в Житомирській області

22 February 2017, 16:05

Заборона на перевірку бізнесу в Україні не стосується контролю з боку територіальних органів Державної служби України з питань праці.

Про це під час прямого ефіру 21 лютого в «Діалогах» на Житомир.info розповів начальник управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін.

«Третього листопада 2016 року Верховна рада прийняла закон, скорочено - мораторій на державний нагляд і контроль, але стаття 6 даного закону передбачає, що дія даного закону не розповсюджується на деякі органи виконавчої влади, в тому числі – на Державну службу України з питань праці та її територіальні органи. Тобто, ми не підпадаємо під дію мораторію. Ми на законних підставах здійснюємо планові і позапланові перевірки», - сказав Сечін, нагадавши про перелік з 400 підприємств, які збираються планово перевірити у 2017 році.

Керівник управління запевнив, що його структура не чинить жорсткий тиск на підприємців та не збирається заганяти підприємців «під плінтус».

«Тиску на підприємства і фізичних осіб-підприємців ми не здійснюємо на за дорученням прем’єр-міністра, ні за своїм, так би мовити, покликом, тому що не хочеться в такий тяжкий час ще й підприємців заганяти під плінтус. Так, контроль є. Він є, він буде. Але жорсткого, такого, як ви кажете, його нема. Ми пробуємо робити так, і роз’яснювальна робота, і превентивні заходи, щоб сам роботодавець зрозумів, що якщо є завдання уряду, його треба виконувати», - сказав Сергій Сечін.

Також гість «Діалогів» розповів про 7 законних підстав для позапланових перевірок роботодавців, про документи, які повинен пред’явити державний інспектор з питань праці, та озвучив розмір штрафу за недопущення інспекторів до перевірок.

Про те, чому працівники не отримують на руки мінімалку в розмірі 3200 гривень, читайте тут. Повністю розмову з Сергієм Сечіним дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, після засідання Ради з питань залучення інвестицій голова Житомирської ОДА Ігор Гундич пригрозив регіональним управлінням чотирьох держструктур, в тому числі Держпраці, за «палки в колеса» бізнесу та озвучування «прейскурантів» на свої послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі