Влада

За рік управління Держпраці у Житомирській області планує перевірити 400 підприємств. Перелік

26 January 2017, 12:59

 У 2017 році управління Держпраці у Житомирській області планує здійснити перевірку 400 підприємств та установ.

План проведення перевірок суб’єктів господарювання (виробничих об’єктів) на 2017 рік розміщений на сайті управління Держпраці.

20 січня керівники управління побували з робочим візитом у місті Коростишів Житомирської області, де раніше підприємці не допустили представників Держпраці до перевірки, - повідомила Житомир.info прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«На засіданні постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку населених пунктів Коростишівської об’єднаної територіальної громади, інвестиційної та підприємницької діяльності начальник управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін нагадав, що, відповідно до статті 6 Закону України від 03.11.2016 №1728-VIII «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», мораторій на проведення перевірок не поширюється на Державну службу України з питань праці та її територіальні органи. Крім того, стаття 265 Кодексу законів про працю України передбачає фінансові санкції за недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю та створення перешкод у її проведенні. Підприємець-порушник, який не допускає до перевірки представників Держпраці, несе не тільки адміністративну, а й фінансову відповідальність», - нагадує прес-служба.

Сергій Сечін розповів, що у зв’язку зі змінами у законодавстві та збільшенням у поточному році розмірів фінансових санкцій на підприємства у Коростишівському районі виникла соціальна напруга, яка призводить до відкритих конфліктів, - повідомляють в управлінні Держпраці.

Засідання комісії відбулось за участі міського голови, представників органів самоврядування, депутатів районної ради, представників підприємств, установ, організацій та громадськості Коростишівського району. 

Подивитись «План проведення перевірок суб’єктів господарювання (виробничих об’єктів) управління Держпраці у Житомирській області на 2017 рік» можна тут

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2015-го Уряд продовжив мораторій на перевірки бізнесу до кінця 2016 року.
 
 

Засідання комісії в Коростишеві. Фото прес-служби управління Держпраці
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі