Події

У Житомирській області майор поліції попався на хабарі в 10 тис. грн (доповнено)

22 February 2017, 17:35

На Житомирщині 22 лютого у службовому автомобілі затримали заступника начальника одного із відділень поліції в області під час одержання хабара в 10 тис. грн, за які він обіцяв не притягувати до кримінальної відповідальності місцевого жителя.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Слідчим відділом прокуратури Житомирської області спільно із працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та управління внутрішньої безпеки в Житомирській області цього Департаменту затримано під час одержання неправомірної вигоди на суму 10 тис. грн заступника начальника одного із відділень поліції в області. За таку суму керівник відділення поліції пообіцяв місцевому жителю не притягувати його до кримінальної відповідальності. Майора поліції затримано вдень, біля 15:00, безпосередньо у службовому автомобілі, поблизу одного із місцевих кафе селища міського типу», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України проводить слідчий відділ прокуратури Житомирської області. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

«Неправомірну вигоду вилучено, вирішується питання про повідомлення про підозру та відсторонення від посади», – уточнюють у прокуратурі.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що затриманий - заступник начальника Хорошівського райвідділу поліції.

«Сьогодні ж під час одержання хабара в розмірі 10000 грн. слідчими житомирської прокуратури спільно з УВБ затримано заступника начальника Хорошівського райвідділу поліції», - написав Луценко на своїй сторінці у фейсбук.

 

Скрін з сайту ГУНП

Фото прес-служби прокуратури Житомирської області

Як повідомляв Житомир.info, прокуратура Житомирської області закінчила розслідування одержання неправомірної вигоди 5 тис. грн одним із керівників Житомирської митниці та скерувала до суду обвинувальний акт.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі