Події

До 10 років в’язниці загрожує чиновнику Житомирської митниці, який брав хабарі від власників авто з іноземною реєстрацією

10 February 2017, 12:47

Прокуратура Житомирської області закінчила розслідування одержання неправомірної вигоди 5 тис. грн одним із керівників Житомирської митниці та скерувала до суду обвинувальний акт.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Слідчим відділом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування кримінального провадження за фактом одержання заступником начальника управління боротьби з митними правопорушеннями Житомирської митниці Державної фіскальної служби України неправомірної вигоди за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Встановлено, що посадовець одержав неправомірну вигоду на суму 5 тис. грн від житомирянина за те, щоб не вживати до нього заходів реагування за порушення митних правил, а саме, перебування транспортного засобу іноземної держави на митній території України. На даний час обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, посадовець систематично отримував хабарі від місцевих мешканців-власників автівок із іноземною реєстрацією за непритягнення їх до адмінвідповідальності за перевищення терміну перебування транзитного транспорту в Україні. «Такса» чиновника становила в середньому 200 дол. США за кожну машину.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі