Суспільство

Екологи закликають громадськість приєднатися до обстеження берегів річок у Житомирі

28 February 2017, 16:14

З настанням весни стан прибережних захисних смуг річок у Житомирі не покращився.

Про це написав сайт Державної екологічної інспекції в Житомирській області.

«З метою попередження шкоди та виявлення джерел загрози забруднення водних артерій м. Житомира Державною екологічною інспекцією у Житомирській області щороку проводяться обстеження прибережних захисних смуг річок міста. У 2015-2016 роках обстеженнями були виявлені несанкціоновані скиди з приватного сектору, а саме: провул. 4-й Смолянський; провул. 1-й Мар’янівський, 49; вул. Саєнка, 29 в Житомирі. Під час (цьогорічних) обстежень буде приділятись увага несанкціонованому розміщенню відходів та скиду стічних вод, також спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю будуть відбиратись проби води в місцях несанкціонованих скидів. Закликаємо громадян, об’єднання громадян, представників засобів масової інформації, виконавчих органів Житомирської міської ради приєднатися до Державної екологічної інспекції у Житомирській області для проведення спільного обстеження річок м. Житомира та їх берегів», - закликає Держекоінспекція.

Заходи розпочнуться з 01 березня 2017 року, пропозиції просять надавати до відділу екологічного контролю за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами за номером (0412) 42-20-63.

Нагадаємо, через Житомир протікають річки Тетерів, Кам'янка, Лісна, Крошенка, Польова Кам'янка, Путятинка й Довжик.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в житомирському гідропарку екологи виявили труби для зливу стоків у річку Тетерів та просили житомирян «здавати» сусідів, які зливають побутові стоки у канави та річки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі