Місто

Екологи просять житомирян «здавати» сусідів, які зливають побутові стоки у канави та річки

11 March 2015, 17:05

З метою недопущення забруднення річок в межах Житомира розпочато роботу щодо виявлення несанкціонованих скидів у водні об’єкти міста.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області 5 березня рейдовими обстеженнями було виявлено наступні несанкціоновані скиди  з приватного сектору: провулок 4-й Смолянський; провулок 1-й Мар’янівський, 49; вул. Саєнка, 29.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції були відібрані проби в місцях несанкціонованих скидів.

Результатами лабораторних досліджень засвідчено, що якість несанкціонованих скидів відповідає показникам неочищених побутово-фекальних стоків.

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області протягом березня та квітня поточного року рейдовими заходами будуть виявлятись несанкціоновані скиди у водні об’єкти,.

Екологи просять небайдужих мешканців Житомира повідомляти на телефон «гарячої лінії» за номером  (0412)46-49-54 або письмово за адресою: м. Житомир, вул. Черняховського 12-А про наявність даних порушень з чітким зазначенням адреси.

За результатами проведеної роботи Державна екологічна інспекція спільно з міською владою та Комунальним підприємством «Житомирводоканал» Житомирської міської ради буде проводити ліквідацію всіх наявних несанкціонованих скидів, шляхом демонтажу, заварювання, тампонажу шляхом бетонування та іншими способами.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Глибочиця Житомирського району екологи зробили забір води з канави, у якій місцеві жителі виявили сліди крові.

 

Фото Державної екологічної інспекції в області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі