Суспільство

Бердичівлянка народила 14 дитину і стверджує: кожне немовля для неї – велика радість

6 March 2017, 10:49

1 березня у подружжя Нагорних з міста Бердичів Житомирської області народилася 14-та дитина – донечка Вєроніка.

Про це повідомляє телеканал ВІК.

«Першого дня весни учотирнадцяте прилетів лелека до щасливого подружжя Єванжеліни та Данила Нагорних, принісши із собою радісну звістку про народження донечки Вєроніки. Кожного разу, вдивляючись у обличчя народженої дитини, мама бачить схожість із її сестричками і братиками. За 20 років подружнього життя у них народилось 14 дітей, через вроджену ваду серця один хлопчик, на жаль, помер. Перших п’ятеро Єванжеліна народжувала щороку, потім – через півтора і два роки. Той врочистий день, коли вперше береш на руки рідну кровинку, стає для них найбільшим святом», - пишуть журналісти.

«Кругленька, як тато, а кіски чорненькі», - каже про донечку жінка. Вона трохи втомлена через післяпологові ускладнення, але вже 5 березня Єванжеліну збиралися виписати із лікарні.

Старшу свою дитину жінка народжувала у Тульчині (звідти родом, працювала медичною сестрою), трьох дітей – у Житомирі, а останнім часом – у Бердичівському Центрі жінки.

У будинку, що на околиці Гришківець, на маму із сестричкою дуже чекають семеро дівчаток і п’ятеро хлопчиків, - повідомляє ВІК. Кожен у сім’ї має свої обов’язки і невеличкі, але доручення. Маленька Маргаритка, хоч їй всього два, згодна поступитись сестричці своїм візочком, а трьохлітня Евеліна старанно навчається мити після себе тарілку... Хоч виплати на дітей трішки збільшили – сімейний бюджет урізався: цьогоріч у родині – четверо студентів.

У їх оселі на п’ять кімнат, котру збудували на болотяній місцевості, увесь час, що не робили, відчувається вологість і сирість, а від цього хворіють діти. Сім’я потребує поліпшення житлових умов, звертались із цим питанням до районних і обласних чиновників, але отримували відписки.

«Та у сім’ї Нагорних не впадають у відчай, попри усі негаразди вони щасливі, навчають цьому своїх дітей та виховують в них любов до Бога. Кажуть, якщо Бог подарує їм іще дітей – із радістю і вдячністю приймуть цей найдорожчий дарунок», - розповідають журналісти.

Нагадаємо, в родині Камінських з Коростеня, де минулого року народилася 16 дитина, різниця між новонародженим і його найстаршою сестрою склала 24 роки. У вересні 2016 року 29-річна жителька Новоград-Волинського району народила своєму 11-місячному синові трьох братиків.

Як повідомляв Житомир.info, наймолодшій у Житомирській області породіллі в 2016 році було всього 13 років.

Фото і відео- ВІК

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі