Місто

У Житомирському перинатальному центрі 29-річна жінка, яка очікувала двійню, народила трьох хлопчиків

28 September 2016, 16:48

У свої 29 років жителька Новоград-Волинського району вдруге стала мамою і одразу багатодітною. Вже маючи одинадцятимісячного сина, Жанна Іванова народила йому трьох братиків. Жінка зізнається: про те, що носила під серцем трійню, дізналася під час пологів.

«Я навіть не уявляю як це так, я була 7 місяців вагітна, УЗД, усі говорили, що у мене двоє дітей. Ми надіялися на двійню, а тут коли в пологовому будинку нам сказали, що у вас ще третє є. Я питаю: звідки він взявся? Лікарі кажуть: третій і хлопчик. Ми були такі задоволені, було стільки емоцій. Дякувати Господу Богу троє, значить будемо виховувати трьох наших зайчиків маленьких», - зізнається мати трійні Жанна Іванова.

Народилася трійня на 32 тижні вагітності, близько 6-ї години ранку 26 вересня. Акушер - гінеколог Людмила зізнається: те чергування запам’ятає надовго, бо більш як за 30 років лікарської практики вперше приймала трійню. Навіть й досі лікар поетапно згадує події того дня.

«Першим народився хлопчик – 2 кг, 41 см, через 5 хвилин народився другий хлопчик - 1 кг 600 г, 41 см, через дві хвилини народився третій хлопчик вагою 1 кг 760 г, 41 см. На цих пологах були лікарі, ми чергуємо бригадою, три лікарі, всі на цих пологах були і анестезіологи, і дитяча реанімація. Був крик радості, всі раділи, що так усе нормально пройшло, як для нас, так і для жінки», - розповідає акушер - гінеколог Житомирського обласного перинатального центру Людмила Ковальчук.

Попри радощі, працівники перинатального центру кажуть: зіштовхнулися і з труднощами. Так як діти народилися семимісячними, у них була легенева недостатність і їм негайно знадобилось медикаментозне лікування, ціною в близько 90 тисяч гривень.

«Діти не можуть повноцінно дихати, тому, аби допомогти їм це робити повноцінно, вводяться ліки із групи сульфактантів, доза курасурф, діти отримали по дві дози. Одна така доза, на сьогодні, коштує близько 15 тисяч гривень. І добре, що по нашій вимозі в минулому році з бюджету області виділили кошти на їх закупівлю. Тому, ці ліки на сьогодні є в нас і ми могли цих 6 доз дітям дати. Плюс, нове обладнання і професійні дії наших лікарів сьогодні нам дають повну надію на те, що ці дітки випишуться від нас здоровими, а сім’я буде щасливою», - певен головний лікар Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайсберг.

Нині діти перебувають під цілодобовим наглядом у відділенні інтенсивної терапії для новонароджених.

«Перша і друга дитини знаходяться на повній вентиляції легенів, третя дитина знаходиться на іншому апараті. Я не можу сказати скільки це буде тривати, стільки скільки буде потрібно дітям. Час покаже у яку сторону ми будемо рухатись, поки стан тяжкий, але стабільний. Вони не потребують кисню, за винятком першої дитини, яка має помірну залежність від кисню - до 30%», - каже завідуючий відділенням інтенсивної терапії новонароджених Сергій Лапоног.

Лікарі зазначають, що це перша трійня, яка народилася цього року в Житомирському перинатальному центрі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі