Події

В річці Уборть у Житомирській області гине риба, екологи переконують – від задухи

13 March 2017, 15:50

В річці Уборть у селищі Ємільчино Житомирської області масово гине риба.

Про це Житомир.info повідомив читач Микола.

«Річка Уборть (в центрі Ємільчино, перед дамбою) - масова загибель риби. Однією із причин, на мій погляд, є те, що в смт Ємільчино, із так званих очисних споруд, всі нечистоти потрапляють у річку Уборть. Взимку окислення стоків, органіки призводить до значних витрат кисню у воді і звісно до задухи та масової загибелі риби», - повідомив місцевий житель Микола.

Також сайт Народна Трибуна пише про те, що кілька тижнів із уст ємільчинців та гостей селища не сходить тема мертвої риби в Уборті.

«Можна побачити як і маленьких рибин вагою 100-150 г, так і коропів від 4 і більше кг, не говорячи вже й про щук, окунів. Рибалки говорять, що це навряд чи сталось через відсутність кисню у воді, що була під льодом, імовірніше риба отруїлася стічними, каналізаційними водами. Попри громадський інтерес до теми, якихось дій контролюючих органів не помітно, жодних роз’яснень у ЗМІ – не прозвучало, що й сприяє появі різних тлумачень і чуток щодо цього факту», - зазначили на сайті.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Сергій Зибалов розповів Житомир.info, що звернення від жителів Ємільчино щодо мору риби у них немає.

«Такого звернення від жителів Ємільчино у нас не було. Зараз по всіх водоймах таке. Є випадки, мало хто займався рибою, коли стояв лід, була обмежена кількість кисню, і в основному риба через це гине. У нас декілька виїздів було по області: в Малинський район,  в Олевський. А щодо викидів та забруднень водойм - ми такі випадки не виявляли. Тобто, не виключено, що це  саме від задухи загинула риба», - сказав Сергій Зибалов.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року умісті Баранівка Житомирської області на березі річки Случ щодня з’являлося дедалі більше мертвої риби.

Фото читача

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі