Місто

Журналісти випробували на собі курс десантника-розвідника на території учбового центру ВДВ під Житомиром

18 March 2017, 14:57

Вогнева підготовка, стрільби, надання першої медичної допомоги, засідки ворожих ДРГ та навіть обкатка танками – на одну добу журналісти мали змогу перетворитись на курсантів 199 учбового центру ВДВ. Інструкторами для журналістів виступили бійці мобільної інструкторської групи «Марусині ведмеді» і сама Маруся Звіробій. Представники українських засобів масової інформації, серед яких була і знімальна група Житомир.info, змогли відчути на собі усю важкість підготовки десантника-розвідника та навіть за легендою впродовж ночі обороняли базовий табір розвідників від атак противника.

«Специфіку нашої роботи ви сьогодні всі її відчули на собі. Наша задача була зробити із вас родину за короткий термін. Я вважаю, що у вас вийшло. Тому що не було, по-перше, ні одної скарги, ні від кого. Це означає, що родина є. Оскільки, коли боєць у злагодженій групі, то група не жаліється, як правило, вона терпить, вона виконує задачі, а тому жоден окремий боєць не вийде і не скаже: ну, ви тут всі мучтесь і далі, а я піду, бо мені холодно, чи важко. У вас не було таких випадків, а це означає, що ви стали родиною і стали цим підрозділом. Досить злагодженим усього за добу. Щоб зробити такий польовий вихід журналістів, мені довелося звернутись до командувача ВДВ, до Михайла Забродського, тому що стосунки Збройних сил із нашими ЗМІ дуже часто бувають складні. На мій подив, бо командувач в нас строгий, але він одразу погодився і був зацікавлений, щоб ви максимально мали змогу відчути себе в шкурі бійця, тому захід, який проходив сьогодні, він проходив під повною його протекцією і з допомогою 199 учбового центру ВДВ, під чиїми танками ви сьогодні лежали. Тому для мене було важливо зробити цей захід, аби подякувати від усіх високомобільних десантних військ і я надзвичайно вдячна нашому командуванню і нашим командирам, що вони зрозуміли це і пішли нам на зустріч», - каже керівник мобільної інструкторської групи ВДВ ЗСУ «Марусині ведмеді» Маруся Звіробій.

У командуванні ВДВ переконані: курс, який пройшли журналісти, створює умови максимально наближені до бойових і лоскоче нерви як новачкам, так і бувалим воїнам.

«Розумієте, тактика, стрільби, фізична підготовка – це одне. А, наприклад, коли підрозділ знаходиться в базовому таборі, виставляються пости, створюється реальна бойова обстановка, працює противник з бойовою технікою, здійснюються напади ДРГ, тим більше, що в усіх є холості набої, тоді це дійсно відчувається і піднімається адреналін. І теж саме відчувають наші бійці. І я також неодноразово виконував бойові завдання в зоні АТО з 2014 року. І буває так моторошно, коли дивишся в нічну тишу вітер гойдає дерева, трава ворушиться і силуети різні з’являються», - розповідає начальник прес-служби командування ВДВ ЗСУ Валентин Шевченко.

Про враження знімальної групи, яка провела добу в 199 учбовому центрі ВДВ, дивіться у сюжеті

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі