Інтерв'ю

Пробудитись від сплячки: як житомирські журналісти за добу стали «Марусиними ведмедями»

21 March 2017, 21:56

«З негодою боротися не покрівцями, а витривалістю; легко переносити всяку тяготу, голод, труд; не боятися ворога і в небезпеці проявляти мужність». Так писали про гетьмана Петра Конашевича Сагайдачного його сучасники і саме такі думки роїлись в головах знімальної групи Житомир.info перед від’їздом до 199 навчального центру ВДВ ЗСУ.

Вирушали журналісти не просто на зйомку навчань крилатих піхотинців, а в самісіньке лігво легендарних «Марусиних ведмедів». І не просто заради відеосюжету, а щоб самим пройти прискорений курс виживання від керівника мобільної інструкторської групи ВДВ ЗСУ «Марусині ведмеді» Марусі Звіробій. За кілька днів до часу «Ч» тендітна жінка-військовослужбовець попередила усіх, хто зголосився на ці військові збори, щоб журналісти, котрі звикли тримати в руках камери, мікрофони та диктофони, забули про свою зону комфорту. На півтори доби ми мали перетворитись на справжнісіньких курсантів, а не на тих, хто основною своєю справою вважає написання матеріалів стосовно політики, економіки, культури та мистецтва.

Як потім зізналась сама Маруся, головною задачею, яку перед собою поставили інструктори, було за максимально короткий термін «спаяти» із абсолютно незнайомих між собою людей справжню бойову команду. Забігаючи наперед, можемо сказати, що на переконання нашого командира, «Ведмеді» цю задачу виконали.

Здавалось, що за майже півтори доби ми пройшли величезну кількість завдань. Розпочались вони із найелементарнішого – пересування дорогами полігону у військовому ГАЗ-66  і закінчились обороною базового табору в полі від атак умовного противника та «обкаткою» важкою бронетехнікою.

Попри те, що на цей своєрідний «прес-тур» зібрались люди в основному цивільні, жодних скарг чи нарікань ніхто не висловлював. Можливо, через те, що хотілось зробити класні репортажі, які передаватимуть атмосферу життя військового курсанта в повній мірі, а можливо й тому, що хотілось заслужити повагу інструкторів, котрі пройшли важкі бої за Донецький аеропорт, Савур-Могилу та Дебальцеве.

Про свої враження, емоції та відчуття ми вирішили розповісти окремою відеоісторією.

Як повідомляв Житомир.info, 18 березня журналісти, в тому числі сайту Житомир.infoвипробували на собі курс десантника-розвідника на території учбового центру ВДВ під Житомиром.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі