Політика

Житомирське ОСББ отримало дитячий майданчик від Благодійного фонду родини Розенблат

20 March 2017, 10:10

Перерізавши червону стрічку, діти поспішають на гірку та гойдалки. Їхні мами також не приховують щастя, адже у дворі будинку по Київській, 15 десятиліттями не було дитячого майданчика.

Можливість облаштувати дитячу територію у мешканців з’явилася після створення ОСББ завдяки зусиллям самих жителів та допомозі благодійників.

«Я хочу від усіх наших мешканців, від матусь, від нашого двору подякувати людині, без якої цього всього просто не було б. Борислав Соломонович Розенблат подарував нам такий дійсно красивий майданчик. Величезне вам спасибі. Ви зробили дійсно гарну, якісну річ», - сказала голова ОСББ Олена Кучерук.

«Ми з Оленою вже знайомі більше 2 років. Я пам’ятаю з якими перепонами вона стикалася, коли тільки створювалося ОСББ. Я тоді сказав, якщо дійсно ви на це йдете, я завжди буду вам допомагати, буду заохочувати, щоб дійсно люди розуміли, що неможливо жити минулим, треба йти вперед. Форма ОСББ на сьогодні у всьому світі прогресивна, вона має свої ознаки майбутнього, я дійсно буду вам допомагати», - сказав народний депутат Борислав Розенблат.

Нардеп закликав мешканців вже сьогодні думати про енергозберігаючі технології, щоб згодом мати можливість заощаджувати і вкладати гроші у подальший розвиток прибудинкової території.

Голова ОСББ зізнається, придбати майданчик власними коштами мешканцям було не по кишені.

«Це була моя мрія як мами двох дітей. Мої діти гуляли на асфальті всі ці роки, це була просто мрія. Ми звернулися до фонду Борислава Розенблата і він нам допоміг, відразу відгукнувся, відразу нам виділили дитячий майданчик. Минуло небагато часу, тому що потрібні були всі дозволи архітектури, ми брали цю площадку на баланс. Всі мешканці допомагати, допомагали всі мамочки, жителі сусідніх будинків допомагали. Ми зібрали невеликі кошти, щоб встановити майданчик, зробити бордюр і влаштувати свято для наших діток.», - зазначила Олена Кучерук.

На встановленні майданчика сусіди зупинятися не збираються. Вони планують і надалі об’єднуватися, щоб робити свій двір більш затишним і комфортним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі