Суспільство

Львівське сміття 23 рази намагалися незаконно вивезти до інших областей, в тому числі й до Житомирської

22 March 2017, 09:40

Львівське сміття 23 рази намагалися незаконно вивозити до інших областей, в тому числі й до Житомирської.

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив речник МВС Артем Шевченко.

«З жовтня 2016 року зафіксовано 23 факти перевезення сміття зі Львівської області. В кожному з випадків водії сміттєвозів намагалися вивантажити сміття в непризначених для цього місцях. Зокрема, планували залишити відходи в Вінницькій, Дніпропетровській, Сумській, Житомирській, Запорізькій, Полтавській, Черкаській і Донецькій областях», - сказав Шевченко.

Представник МВС зазначив, що в більшості випадків сміттєвози рухалися колонами та відвантажували тонни побутових залишків в одному місці.

«З'являються сміттєві редути в різних регіонах, на які місцеві мешканці та влада дуже емоційно реагують, прибирають. Кожен автомобіль перевозив 15 тонн. Водії намагаються позбутися цих вантажів будь-де. Відходи вагою від 30 до 80 тонн скидають у поля, лісопосадки, яри», - додав речник МВС.

За словами Шевченка, наразі порушено 11 кримінальних проваджень за фактами забруднення або псування земель.

Як повідомляв Житомир.info, у суботу 11 березня поблизу міста Малин Житомирської області виявили чотири вантажівки з львівським сміттям. 12 березня в селі Ковалі Коростенського району Житомирської області жителі села виявили величезну купу сміття, на узбіччі між селами Красносілка та Ковалі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі