Місто

Інспектор поліції розповіла, як жінки-патрульні допомогли розборонити масову бійку в центрі Житомира

22 March 2017, 16:06

Нещодавно жінки-патрульні допомогли владнати конфлікт та зупинити масову бійку в центрі Житомира.

Про це журналістам під час брифінгу 22 березня розповіла інспектор роти №4 управління патрульної поліції м. Житомира Олександра Сімакова, відповідаючи на запитання, як служиться житомирянкам-поліцейським.

«Наші дівчата з успіхом проводять затримання, врегульовують конфліктні ситуації. За присутності жінок багато конфліктів не перевищують крайніх агресивних форм, що пов’язано з автоматичним природнім зниженням агресії, коли в ситуацію втручається жінка. Можу навести приклад, який стався не так давно. Був отриманий виклик про масову бійку в центрі Житомира за участю близько 10 осіб. Виїхали два екіпажі, в кожному з яких була присутня жінка. Хлопці переживали за дівчат, хотіли викликати на допомогу спецроту поліції, але коли приїхали на місце, учасники бійки, почувши команду жіночим голосом «Припинити правопорушення!» і побачивши в епіцентрі жінку, миттєво поставали, як вкопані, що дало можливість чоловікам розвести учасників бійки в сторони», - розповіла інспектор.

З її слів, до патрульної поліції Житомира потрапили досить сильні жінки.

 «Особисто в мене грань між виконанням службових обов’язків чоловіків та жінок трошки стерлась. Як показав рік роботи, до патрульної поліції Житомира потрапили достатньо сильні жінки, повірте. Ми до сьогоднішнього дня виходимо на службу з відчуттями, на умовах та в режимі, які абсолютно не відрізняються від чоловічих. Ми пройшли складний відбір і сильну підготовку, і тому коли чую коментарі на кшталт «Зустріну її в підворітті і дам по голові, що вона мені зробить?», то хочу сказати, що в нас такі дівчата – борці по життю, і в підворітті з ними краще не зустрічатися», - напівжартома розповідає Олександра Сімакова.

З її слів, у жінок-поліцейських є "ментальний тандем", який складається, з одного боку, з психологічного сприйняття жінки активною стороною конфлікту, а з іншого – природними жіночими якостями, такими як терплячість, вміння вислухати, невисокий рівень агресивності. Цей тандем незамінний в таких ситуаціях, як сімейні конфлікти, домашнє насильство, непорозуміння інтересів. Дуже корисна жінка в спілкуванні з підлітками-порушниками, - вважає інспектор.

Поліцейська також зізналася, що в її роботі дуже допомагають життєвий досвід та жіноча інтуїція, хоч як би про неї не жартували.

На запитання, чи доводилося їй застосовувати в роботі силу, Олександра відповіла ствердно.

«Ми перевіряли людину, яка підозріло виглядала. При перевірці виявилось, що чоловік знаходиться в розшуку за кримінальне правопорушення, і коли він зрозумів, що ми це зрозуміли, то почав застосовувати сильний опір. Я була з напарником, і нам вдалося при мінімумі отриманих тілесних ушкоджень його затримати і передати органам слідства», - розповіла жінка.  

Як повідомляв Житомир.info,  22 березня управління патрульної поліції відзначає свій перший рік роботи, з приводу чого у приміщенні управління на вул. Покровській відбувся брифінг для журналістів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі