Влада

За рік зафіксовано 9 нападів на житомирських патрульних, - Гуменюк

22 March 2017, 12:47

За рік роботи 9 житомирських поліцейських зазнали нападів з боку громадян.

Про це 22 березня на брифінгу, присвяченому річниці діяльності в Житомирі патрульної поліції, розповів начальник управління патрульної поліції у м. Житомирі Департаменту патрульної поліції Олександр Гуменюк.

«Сьогодні в нашому управлінні свято – цього дня, 22 березня, рівно рік назад, 228 патрульних поліцейських прийняли присягу на вірність українському народові і розпочали свою продуктивну й ефективну роботу», - так розпочав свій виступ Гуменюк.

«За час нашої роботи зафіксовано 9 випадків нанесення тілесних ушкоджень працівникам патрульної поліції. Пять з них передано до суду, інші в процесі слідства. Це ушкодження середнього ступеню тяжкості та легкі, включаючи ножові поранення легкого ступеню», - розповів начальник управління.

Зі слів Олександра Гуменюка, найбільше викликів по лінії «102» фіксується в теплу пору року, у вихідні та святкові дні.

«За цей рік на відпрацювання завдань щозміни заступало 30 інспекторів, на обслуговування дороги Київ Чоп – 12 інспекторів. Середній час прибуття поліцейських на виклики – 14 хв. 32 сек. Виявлено 931 правопорушення, які мають ознаки кримінальних: тяжкі тілесні ушкодження - 5, інші – 29, кражідки – 160, грабіж – 31, розбій – 3, злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків – 478, незаконне заволодіння транспортними засобами - 27, вбивства - 4,  зґвалтування – 2, незаконне заволодіння зброєю – 43, хуліганство – 37, шахрайства – 12. Також виявлено та затримано 95 осіб, які перебували в розшуку, 38 з них - діти», - розповів Олександр Гуменюк.

Зі слів начальника управління патрульної поліції, протягом року в Житомирі були звільнені 13 патрульних, 8 – за особистим бажанням, інші 5 – в рамках дисциплінарного стягнення. За рік у ДТП в Житомирі потрапили 10 патрульних автомобілів, у двох випадках дорожні пригоди сталися з вини патрульних поліцейських. 

Нагадаємо, 31 січня 2016 року в Житомирі на вулиці Перемоги сталася аварія за участю поліцейської Toyota Prius та машини таксі.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2016 року в Житомирському районі п’яні порушники ПДР побили інспекторів поліції.

Олександр Гуменюк

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі