Місто

Житомирська влада вимагатиме 10 років гарантії на відремонтовані дороги

22 March 2017, 18:03

У Житомирі змінили підхід до капремонтів доріг та тротуарів.

Щоб у подальшому не допустити ситуації, коли після капремонтів доріг асфальт зникає через кілька місяців експлуатації, було внесено зміни у типові договори з підрядниками, - повідомила 22 березня прес-служба Житомирської міської ради. 

«Раніше підрядники не несли жодної відповідальності за якість капітального ремонту. У минулому році експертиза показала, що якість покриття після капремонтів не відповідала нормам. Зараз вже видно, що експерти не помилилися зі своїми висновками», - інформує прес-служба.

«У договорах ми прописали гарантійний термін щодо проведення капремонту до 10 років та проведення експертизи після виконання робіт. Акти виконаних робіт будуть підписані тільки після позитивних висновків експертиз. Також у договорі будуть прописані всі технічні норми укладки дорожнього покриття. Тільки після виконання умов договору місто буде розраховуватися за проведений ремонт», - цитує прес-служба міського голову Сергія Сухомлина.

За повідомленням, невдовзі мер Житомира збирається змусити підрядників за власні кошти переробити всю роботу з капремонту доріг і тротуарів, які не «пережили» зиму.

Нагадаємо, цього року в Житомирі виконання шляхоремонтних робіт відбудеться в 4 етапи, на першому етапі з бюджету планували виділити 40 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info,  в березні 2017 на Мальованці в Житомирі в яму на дорозі потрапив автомобіль Volkswagen Transporter, а по вулиці Лесі Українки в ямі застряг сміттєвоз. Протягом року поліцейські склали майже 30 приписів на посадових осіб щодо неналежного утримання житомирських доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі