Влада

У Житомирській області хочуть створити ще чотири територіальні громади

24 March 2017, 12:20

Ще 4 об’єднані територіальні громади планують створити у Житомирській області: Ємільчинську, Любарську, Глибочицьку та Овруцьку.

Про це пише сайт Житомирської ОДА.

Таке рішення прийняли 24 березня у Житомирі на засіданні регіональної робочої групи під керівництвом голови облдержадміністрації Ігоря Гундича та голови облради Володимира Ширми.

«Наша область – одна із лідерів у реформі децентралізації за підтримки віце-прем’єра Геннадія Зубка. Плануємо у цьому році 80 % території області охопити об’єднаними громадами. Приємно, що люди бачать позитивні результати у громадах і тепер самі є ініціаторами об’єднання», – зазначив Ігор Гундич.

Члени робочої групи проголосували за внесення змін до Перспективного плану формування територіальних громад для створення таких ОТГ:

Любарська ОТГ: 38 населених пункти, на базі яких створені 20 органів місцевого самоврядування, у тому числі смт Любар (селищна рада) та 37 сіл (19 сільських рад). Обсяг доходів загального фонду (прогноз в умовах 2017 року) громади становитиме 112 млн 243,5 тис. грн.

Ємільчинська ОТГ: 82 населені пункти, на базі яких створені 26 органів місцевого самоврядування, у тому числі смт Ємільчине та Яблунець і 3 села (2 селищні ради) та 77 сіл (24 сільські ради). Обсяг доходів громади становитиме 133 млн 703,3 тис. грн.

Глибочицька ОТГ: до складу громади увійдуть 10 сіл, на базі яких створені 3 сільські ради. Обсяг доходів громади становитиме 44 млн 500,6 тис. грн.

Овруцька ОТГ: 69 населених пунктів. Попередньо бюджет громади складе 90,5 млн грн.

Надалі питання внесення змін до Перспективного плану розглянуть депутати обласної ради.

Нагадаємо, 20 березня віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час виступу на Раді регіонального розвитку повідомив, що 30% усіх ОТГ створені у Дніпропетровській, Житомирській і Тернопільській областях.

Як повідомляв Житомир.info, 14 березня Верховна Рада прийняла законопроект щодо особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів (№5520), що дозволить провести перші вибори у низці вже об’єднаних громад. 18 грудня у 22 об’єднаних територіальних громадах Житомирської області відбулися перші вибори сільських, селищних, міських голів та, відповідно, депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад. У більшості новостворених ОТГ керівниками залишилися діючі сільські та селищні голови.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі